NOGOMET

Dalić: Protiv Tunisa svi će dobiti priliku, nadam se dobroj igri i spektaklu

"Vatreni" igraju prijateljsku utakmicu u Varaždinu

Dalić: Želi mlade igrače u reprezentaciji. HNS

Fena

10.6.2019

Nakon što je prije dva dana u Osijeku nogometna reprezentacija Hrvatske protiv Velsa osvojila tri važna boda u borbi za plasman na EURO 2020. godine, "Vatreni" će sezonu zaključiti u utorak prijateljskom utakmicom u Varaždinu protiv Tunisa.

Selektor Zlatko Dalić je najavio kako u Varaždin putuje cijela reprezentacija i da će svi igrači dobiti priliku.

Cijela reprezentacija putuje u Varaždin. Igrači su imali dva dana odmora, a sutra se nadam dobroj igri i spektaklu. Raspoloženje u ekipi je super, svi smo sretni i zadovoljni nakon pobjede protiv Velsa koja će nam osigurati mirno ljeto i pripreme za nastavak kvalifikacija -  kazao je Dalić.

Selektor svjetskih viceprvaka još jednom se osvrnuo na subotnji ogled u Gradskom vrtu otkrivši i kojim detaljima nije bio zadovoljan. 

Zadovoljan sam svime, ne zanima me ljepota već tri boda. Međutim, ako malo seciramo našu igru, nisam bio zadovoljan s posljednjih 15 minuta igre. Nakon što smo primili gol, bili smo nervozni, došlo je do lagane panika, a to trebamo izbjeći. Mogli smo zabiti treći pogodak i ranije zaključiti utakmicu. Bio je to još jedan dokaz da ako nismo maksimalno koncentrirani svih 90 minuta da možemo ući u probleme. No, ponavljam, najvažnija su tri boda - istaknuo je Dalić.

Dalić se osvrnuo i na nastup novih igrača, za koje je kazao kako su položili ispit.

Mene raduje pojava igrača koji mogu biti alternativa. Livaković je odlično branio, spasio nas je u nekoliko situacija. Brekalo je potencijal koji može igrati na obje strane i pokazalo se da na njega možemo računati. Benković je puno pokazao na pripremama, Pašalić nije dobro ušao u susret, ali je kasnije bio dobar. Žao mi je što nije bilo Vlašića, a nadam se da će U-21 reprezentacija izbaciti više takvih igrača. Želim te mlade koji nose energiju, snagu i motivaciju - poručio je selektor Hrvatske. 

Dalić je naglasio kako je posebno bio zadovoljan što je igrače imao na okupu sedmicu.

To me posebno veseli. Imali smo sedam dana za treninge i pripreme. Onda smo i bolja ekipa i bolja je atmosfera nego kada se skupimo na dva, tri dana -  zaključio je hrvatski selektor. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.