REPREZENTACIJA

Šta italijanski mediji pišu o "Zmajevima": Ništa, osim što su dobro "pretumbali" naš sastav

Corriere dello Sport

A. ČULIĆ

11.6.2019

Da smo ozbiljnija reprezentacija, vjerovatno bi i italijanski mediji, tradicionalno skloni šou programu i medijskom pretjerivanju, pisali više o BiH. 

Ovako, uoči večerašnjeg susreta u Torinu u sklopu 4. kola kvalifikacija, i ne vlada posebna euforija.

Oni su zadovoljni trenutno i selektorom Manćinijem (Mancini) i novim vjetrovima. Posebno su ponosni na mlade igrače, od kojih mnogo očekuju u budućnosti.

"Gazzeta dello Sport" najviše se pozabavila izjavama Juventusovog dvojca. Istakli su da je jedina utakmica između dviju reprezentacija odigrana 1996. i da smo dobili tada.

- Ne sjećam se te utakmice, bio sam mlad, ali ne bih imao ništa protiv da večeras ponovimo isto - kazao je Miralem Pjanić, kojeg su novinari pitali i o Juventusu. 

Naš as pohvalio je "novu Italiju", a Leonardo Bonući (Bonucci) je pohvalio Pjanića.


- To je esencijalan igrač za BiH, kao što je i u Juventusu. On će voditi igru i bit će bolja BiH nego u Finskoj. Oni su nam uz Grke najveći rivali - prenosi "Gazzeta".

"Corriere dello Sport" se nije previše bavio ''Zmajevima'', samo su prenijeli nekoliko fotografija s treninga, a u fokusu je bio Edin Džeko.

"Tutto Sport" je objavio vjerovatne sastave, a potrudili su se dobro ga "pretumbati". Tako će, po njihovim provjerama, večerašnju utakmicu, osim Pjanića, početi i Vrančić te Gojak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.