PRIJATELJSKI MEČ

Hrvatska večeras igra utakmicu po novim pravilima nogometne igre

Ilustracija

A. Ču. / Avaz.ba

11.6.2019

Večerašnja prijateljska utakmica Hrvatske i Tunisa u Varaždinu, koja počinje u 20:45, bit će prva utakmica u Hrvatskoj odigrana po novim pravilima nogometne igre.

Na sastanku Međunarodnog odbora nogometnih saveza prihvaćene su tri glavne promjene nakon dvije godine eksperimentiranja širom svijeta, a tada je odlučeno da se pravila počnu primjenjivati od 1. juna na svim prijateljskim utakmicama.

Ovo su nova pravila:

- Uvođenje žutih i crvenih kartona za nesportsko ponašanje službenih osoba. Ako se počinitelj ne može identificirati, žuti ili crveni će dobiti glavni trener navedene ekipe.

- Igrač koji pri zamjeni napušta teren za igru mora izaći na najbližoj tački granične crte .

- Pri udarcu s gola i slobodnom udarcu za obrambenu momčad u vlastitom kaznenom prostoru, lopta je u igri čim se udarac izvede (može se igrati loptom prije nego što izađe iz kaznenog prostora)

Ostale promjene uključuju: jasniju definiciju igranja rukom; igrači napadačke ekipe moraju stajati najmanje jedan metar od odbrambenog živog zida; golman mora imati stopalo na gol-crti pri izvođenju kaznenog udarca; u slučaju da lopta pogodi sudiju i tako doprinese golu ili ozbiljnoj šaansi za gol, vraća se u posjed oštećenoj ekipi ili na novo započinjanje napada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.