ANKETA

Evo šta građani Sarajeva misle o porazu "Zmajeva" od Italije

Izabranici Roberta Prosinečkog nisu uspjeli napraviti čudo

Avaz Sport

12.6.2019

Video: A. Sikira

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Torinu poražena od Italije rezultatom 2:1 u susretu 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Izabranici Roberta Prosinečkog poveli su 32. minuti golom Edina Džeke, da bi domaćini u drugom poluvremenu došli do potpunog preokreta. Prvo je u 49. minuti Isinje (Insigne) postigao fantastičan gol za 1:1, a tri boda "Azzurima" donio je Verati (Verratti) kada je u 86. minuti matirao Ibrahima Šehića za konačan rezultat.  

Na ulicama Sarajeva danas smo upitali građane za komentar sinoćnje utakmice. Većina ih je zadovoljna igrom "Zmajeva", ali ne i rezultatom.

- Naravno da sam gledao. Da su onako igrali protiv Finske, super bi bilo. Jeste da je prvi gol čisti ofsajd bio, ali ne može im vazda tako. Naši su "Zmajevi" jedni - rekao je jedan Sarajlija.  

I dalje se mnogi nadaju plasmanu naše selekcije na Evropsko prvenstvo.

- Igrali smo veoma dobro u prvom poluvremenu, ali smo u drugom podbacili, kao i uvijek, na svakoj utakmici. Valjda će biti bolje ubuduće, nada je tu i posljednja umire -smatra drugi sugrađanin. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.