ZENICA Prijateljska utakmica

Ženska nogometna reprezentacija BiH remizirala sa Crnom Gorom

Selektorka Samira Hurem istakla je da je njena ekipa odigrala dobru utakmicu

Avaz Sport

Zenica: Remi BiH i Crne Gore

Foto: NSBiH


Ženska seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je danas u prijateljskom meču u Trening centru NSBiH u Zenici neriješeno 0:0 s Crnom Gorom.

U prvom poluvremenu terensku inicijativu je imala reprezentacija BiH i stvorila je više prilika, a najbolja je neiskorištena u 45 minuti. Dajana Spasojević je prošla po lijevoj strani i ubacila loptu za Nikolinu Vujadin, koja šutira preko gola.

Slična igra viđena je i u drugom periodu igre. Selma Kapetanović je u 75. minuti izvela slobodan udarac iskosa sa desne strane, a najviša u skoku bila je Melisa Hasanbegović, koja sa sedam metara glavom loptu šalje pored gola. 

Valentina Šakotić je u 84. minuti prošla po desnoj strani i pogodila prečku. U nastavku akcije Selma Kapetanović sa ivice kaznenog prostora šutira preko gola.

Pokušala je Šakotić i u 90. minuti sa 15-ak metara, ali crnogorske odbrambene igračice blokiraju njen udarac. U sudijskoj nadoknadi Selma Kapetanović sa desetak metara šutira preko gola i to je bila posljednja prilika susreta.

Selektorka reprezentacije BiH Samira Hurem istakla je da je njena ekipa odigrala dobru utakmicu.

- Čestitam igračicama i jedne i druge ekipe. Zaista je bilo teško igrati u prvom poluvremenu i to se osjetilo na obje ekipe. Kada su se vremenski uvjeti poboljšali i igra je bila bolja. Drago mi je da smo mi bili tim koji je stvorio više prilika, naročito nakon izmjena koje smo napravili, kad su ušle mlađe igračice. To nam je i bio cilj, da spojimo mladost i iskustvo. Odigrali smo dobru utakmicu, a nekoliko novih igračica je pokazalo da posjeduje kvalitet. Na nama je da još radimo na fizičkoj pripremi i da što spremniji dočekamo kvalifikacione utakmice - poručila je Hurem. 

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na