PRIJELAZNI ROK

Real je već srušio vlastiti rekord, ali najveće pojačanje tek treba stići

Sasvim sigurno će dovesti još jedno zvučno ime u veznom redu

Azar: Hoće li biti najskuplji

A. Ču. / Avaz.ba

13.6.2019

Logično, nakon najgore sezone u posljednjih deset godina Real Madridu nije preostalo ništa drugo nego da krene u posvemašnji remont. Stoga je Florentino Perez odriješio kesu i oborio vlastiti rekord po količini novca potrošenog u jednom prijelaznom roku.

"Kraljevski klub" za narednu sezonu doveo je Rodriga (45 miliona), Luku Jovića (60), Edera Militaa (50), Edena Azara (Hazard, 100) i Ferlanda Mendija (Mendy, 48).

Ukupno 303 miliona eura uložio je klub iz prijestonice Španije, što je za 49 miliona više u odnosu na 2009. godinu, kada su u klub došli Ronaldo, Kaka, Benzema, Ćabi Alonso (Xabi), što im je bio jedan od najuspješnijih prijelaznih rokova.

Ono što još nevjerovatnije je da će do 31. avgusta, dokad traje ljetni prijelazni rok, Real sasvim sigurno dovesti još jedno zvučno pojačanje u veznom redu. Ne zna se samo hoće li to biti Pol Pogba (Paul) ili Kristijan Eriksen (Christian), no ko god to bio, zna se da će obeštećenje biti u visini od stotinjak miliona.

Osim dolazaka, očekuje se i veliki broj odlazaka iz Madrida jer je trener Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) otpisao brojne fudbalere, no problem su njihove visoke plaće, pa je pitanje u koje će klubove otići igrači poput Gereta Bejla (Gareth Bale) i Hamesa Rodrigeza (James Rodriguez). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.