IGRAJ FUDBAL ŽIVI ŽIVOT

Sarajevo, MTK, Zvezda i Mura trijumfovali u 1. kolu

Avaz Sport

14.6.2019

Na sarajevskom stadionu Otoka jučer je svečano otvoren 8. "G-Drive" međunarodni fudbalski turnir “Igraj fudbal, živi život” za dječake do 17, uz prelijep fudbal i mnogo pogodaka. 

 

Nakon četiri utakmice koje su mnogi ljubitelji fudbala mogli gledati u direktnom prenosu na kanalu Sport Klub kompletirano je prvo kolo turnira u kojem su Sarajevo, MTK Budimpešta i Crvena Zvezda trijumfovali, a Željezničar poražen od Mure. U prvoj utakmici Sarajevo je sa 2:0 bilo bolje od Vardara, da bi Mura sa 7:2 porazila Željezničar, MTK je sa 6:3 trijumfovao nad Lokomotivom, dok je ovo kolo zatvorila Crvena Zvezda pobjedom od 2:1 nad Lokomotiv Plovdivom. 

Sarajevo - Vardar 2:0 (Strijelac: Ramić 2)

Sarajevo je lakše od očekivanog stiglo do trijumfa nad ekipom koja brani trofej osvojen prošle godine na ovom turniru. Domaći su kod neriješenog rezultata imali nekoliko dobrih prilika, međutim nagrađeni su jedanaestercem, koji u pogodak pretvara Ramić za vodstvo bordo ekipe od 1:0.  Nakon primljenog pogotka Vardar je krenuo prema naprijed, ali do pogotka nisu stigli, poslije čega dolazi novi hladan tuš, odnosno drugi pogodak Ramića za povećanje vodstva Sarajeva na 2:0. 

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao pa je Bordo ekipa ostvarila vrijedan trijumf, dok će gosti prve bodove morati potražiti sutra kada je na rasporedu odigravanje 2. kola. 

Željezničar - Mura 2:7 (Gasal, Šošić - Kralj 3, Štrakl 2, Erniša)

Željezničar i Mura su odigrali fantastičan meč na kojem smo vidjeli devet pogodaka, a na kraju su ubjediljivu pobjedu od 7:2 slavili gosti iz Slovenije. Igrači Mure pokazali su svoj raskošni talenat, a posebno nadahnuti bili su Kralj koji je postigao tri pogotka, te Štrakl dva. U gostujućoj ekipi u strijelce se upisao još i Erniša.  Golove utjehe za Željezničar postigli su Gasal i Šošić, te je meč završen sa visokih 7:2 u korist Slovenaca. 

MTK Budimpešta - Lokomotiva Zagreb 6:3 (Zuigeber 3, Suszter 2, Kosznovszky - Groznica, Nikaj, Filipi) 

MTK i Lokomotiva nastavili su tamo gdje su stale ekipe iz prethodnog duela, pa smo i na ovom susretu vidjeli devet pogodaka. MTK-a je ipak bio raspoloženiji, te sa tri gola Zuigebera, dva Susztera i jednim Kosznovszkya dolaze do brojke od šest postignutih pogodaka. Lokomotiva, koja je bila željna nadigravanja, upisala je tri pogotka, a strijelci istih su Groznica, Nikaj i Filipi.  Tako je ovaj meč završen za pobjedom MTK-a od 6:3 nad ekipom iz Zagreba. 

Crvena Zvezda - Lokomotiv Plovdiv 2:1 (Gajilović, Pecarski - Lebanon)

Jednu veoma tvrdu utakmicu odigrali su Crvena zvezda i Lokomotiv.  Crveno-beli su bili nešto bolji rival pa su stigli do trijumfa od 2:1. Za Zvezdu se u strijelce prvo upisao Gajilović, da bi nakon njega pogodio i Pecarski.  Utješni pogodak za ekipu iz Plovdiva postigao je Lebanon. 

Drugi dan turnira:

Stadion Otoka

Lokomotiva Zagreb – Vardar 3:0

Mura – Crvena Zvezda 3:1

Centar za edukaciju, sport i rekraciju “Safet Zajko”

Željezničar – Lokomotiv Plovdiv 3:0

Sarajevo – MTK Budimpešta 0:3.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.