AFERE

Nada posljednja umire: Željo se žalio Sudu za sportsku arbitražu, uzda se u primjer Rostova

Ono što je bitno jeste da je žalba poslana pod oznakom “hitno”

Hoće li "Manijaci" ipak ovoga ljeta gledati evropske utakmice

A. Ču. / Avaz.ba

17.6.2019

Upravni odbor Fudbalskog kluba Željezničar, u skladu s procedurama, uputio je žalbu prema Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani zbog odluka tijela Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine povodom neizdavanja licence za nastup u takmičenjima pod okriljem UEFA-e u sezoni 2019./2020. 

- Očekujemo da će odluka biti pozitivna u našem slučaju, gdje smo dostavili mnogo dokaza, te generalno načina kako se postupalo tokom selekcije i odabira te prijestupa i očiglednih propusta koji su rađeni na štetu Fudbalskog kluba Željezničar, što je imalo za posljedicu gubitak onoga što smo ostvarili na “zelenom terenu”, ali i štetu koju je klub pretrpio zbog takvog ponašanja.

Dobivanje pozitivnog odgovora stvara mogućnosti da Fudbalski klub Željezničar ipak nastupi u takmičenjima pod UEFA okriljem, odnosno svakako da bude osnova za sudske procese u Bosni i Hercegovini i nadoknadu štete od Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Ono što je bitno jeste da je žalba poslana pod oznakom “hitno”, gdje očekujemo da dobijemo odgovor najdalje krajem ovoga ili početkom idućeg mjeseca - saopćeno je iz FK Željezničar.

Ono na čemu temelje svoju nadu i optimizam u klubu je slučaj iz 2014., kada ruskom Rostovu Fudbalski savez Rusije nije izdao licencu, pa su se oni žalili CAS-u i dobili presudu zbog koje im je dozvoljen nastup u Evropi.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.