NOGOMET

Odlazak legende nakon 30 godina: Toti napustio Romu

Uputio kritike upravi

Arhiv

V. D./Avaz.ba

17.6.2019

Legendarni kapetan Rome Frančesko Toti (Francesco Totti) podnio je ostavku na mjesto direktora kluba i napustio klub u kojem je proveo tačno 30 godina.

Toti je objasnio zašto je otišao te je naglasio da rastanak nije protekao u lijepom tonu. Princ Rima navodi da mu predsjednik Rome Džejms Palota (James Palotta) nije povjerio ulogu da odlučuje u operativnom smislu, odnosno smatra da ga klupski čelnici sve vrijeme drže po strani.

- Obećanja mi nikad nisu ispunjena, Roma treba biti ispred svih. Dugo sam razmišljao, odluka je teška. Reći ću da nije samo moja krivica, ali morao sam podnijeti ostavku, iako sam se nadao da nije neophodno. Stigao je bolan dan za mene - rekao je Toti na vanrednoj konferenciji za novinare. 

- Povlačim se sa svoje pozicije u Romi. Predsjednici, treneri i igrači su prolazni, ali simboli nisu. Nije moja krivica što sam donio ovu odluku - rekao je Toti, koji zamjera upravi na tome što nijednog trenutka nije mogao doprinijeti u klupskim planovima.

Prošle sezone radio je zajedno s Monćijem (Monchi) u sportskom sektoru Rome, ali po povratku Španca u Sevilju nije dobio ulogu kakvoj se nadao.

- Govorio sam upravi da ljudima moraju reći istinu, a oni su mi rekli da sam nesposoban - zaključila je legenda Rima.

Toti je u Romi bio od 1989. godine i srušio je brojne rekorde, odigrao je 786 utakmica u dresu Rome i postigao 307 golova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.