NOGOMET

Hoće li kuglice biti naklonjene predstavnicima Bosne i Hercegovine

Žrijeb parova Lige prvaka i Evropske lige

Zrinjski i Sarajevo: Poznati mogući rivali. Arhiv

Avaz.ba

18.6.2019

FK Sarajevo danas će saznati protivnika za duel prvog pretkola Lige prvaka. Potencijalni protivnici bordo tima koji nije bio nosilac u žrijebu su prvak Škotske Seltik, prvak Azerbejdžana Karabag, prvak Moldavije Šerif Tiraspol, prvak Luksemburga Dudelanž, te prvak Slovačke Slovan Bratislava. 

Prvi mečevi 1. pretkola Lige prvaka igraju se 9. ili 10. jula, a revanši su sedam dana nakon toga.

Kada je u pitanju takmičenje u Evropskoj ligi, našu zemlju predstavljat će Zrinjski, Široki Brijeg i Radnik. Jedini nosilac u svojoj grupi će biti ekipa Zrinjskog, dok će Široki Brijeg i Radnik kao nenosioci čekati svoje protivnike. 

Zrinjski u grupi 5 kao nosilac može igrati protiv Hiberninasa s Malte, Ružomberoka iz Slovačke, Akademije Pandev iz Makedonije, Sperante iz Moldavije i Zete iz Crne Gore.

Radnik kao nenosilac u grupi 6 može za protivnika dobiti Spartak iz Trnave, Žalgiris iz Litvanije, Folu Eš iz Luksemburga, Alaškert iz Armenije i slovensku Olimpiju. 

Široki Brijeg, koji je prošle sezone poražen u finalu Kupa BiH, za protivnika može imati Apolon s Kipra, Kairat iz Kazahstana, Ventspils iz Latvije, poljsku Krakoviju i Dinamo Tibilsi iz Gruzije.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.