IZJAVE

Slavni brazilski nogometaš priznao: Drogirao sam se, to je ozbiljan problem u sportu

Žardel: Šokantno priznanje

Avaz.ba

19.6.2019

Mario Žardel (Jardel) nekada je sijao strah i trepet na nogometnim terenima širom Evrope, a onda je 2010. godine objesio kopačke o klin. 

Brazilski napadač nedavno je u jednom intervjuu ispričao svoju životnu priču i poručio kako ga život nije oduvijek mazio, ali i da je, dok je bio nogometaš, imao problema s drogom, prenose mediji.

- U taj svijet sam, kao aktivan igrač, ušao zbog znatiželje. Upoznao sam neke sumnjive ljude, oni su mi ponudili drogu, pa sam je počeo kontinuirano konzumirati. Ali, to bih radio samo tokom odmora, tamo bih izbjegao razne doping-kontrole. Droga je jedan od ozbiljnih problema u nogometu, a kada imate novaca, dođete u svakakva iskušenja – poručio je Žardel.

Mario Žardel u karijeri je nastupao za brojne klubove, u Portugalu Porto, Sporting Lisabon, Beira-Mar, Turskoj Galatasaraj, Engleskoj Bolton, Italiji Ankona, Argentini "Njuels old bojs, na Kipru Anortozis Famagusta", u Australiji Njukasl džets, Bugarskoj Černo mor, a dvaput (1999. i 2002.) je bio i "Zlatna kopačka" Evrope.

Uspio sam se riješiti problema s drogom, ali tu je moja supruga imala ključnu ulogu. Ona je sve vrijeme bila uz mene, pomagala mi u najlakšim, ali i najtežim životnim situacijama. Ako bih išao na neku zabavu, ona bi obavezno išla sa mnom. Jednostavno, u takvom je okruženju puno lakše pokleknuti, pogotovo ako ste u alkoholiziranom stanju. Volio bih da mladi uče iz mog primjera, da ne ponavljaju greške poput mene – završio je Žardel.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.