EVROPA

Faruk Hadžibegić: I Seltik igra prvo pretkolo

Imaju tradiciju, težak protivnik, ali moramo biti optimisti

Hadžibegić: Trebamo dati sve od sebe. Arhiv

N. DEMIROVIĆ

21.6.2019

Poput dana kada je bio na travnjaku kao igrač, tako bi u najkraćem mogao zvučati razgovor s Farukom Hadžibegićem u vezi s protivnikom bordo tima u prvom pretkolu Lige prvaka. Dok je nosio dres tima s Koševa, legendarni defanzivac nije pomišljao na predaju, a ni ovog puta to nikako ne vidi kao mogućnost.

Sarajevo će igrati dvomeč protiv Seltika, a Hadžibegić je mišljenja kako ekipa treba biti hrabra, prihvatiti izazov i gajiti optimizam.

- Jeste Seltik težak protivnik. Ali mi stalno govorimo kako želimo igrati Evropu, pa onda trebamo dati sve do sebe kako bismo bili bolji od protivnika. Uostalom, i Seltik igra prvo pretkolo Lige prvaka, kao i mi. Ne trebamo se zanositi, ali treba stvari prihvatiti s dozom optimizma. To je protivnik koji ima tradiciju, ali nije to više kao što je nekada bilo. Poštujem protivnika, ali hoću da vjerujem u našu ekipu – kaže Hadžibegić za „Dnevni avaz“.

Traumatičan prošlogodišnji nastup Sarajeva u Evropi nezaobilazna je tema, a Hadžibegić sve vidi kao novu priliku.

- Ovo je izvanredna prilika da vidimo jesmo li naučili nešto od utakmice protiv Atalante. Mislim da smo već mogli vidjeti da se stvar mijenjala pozitivno. Od tada je Sarajevo išlo putem uspjeha – naglašava nekadašnji defanzivac tima s Koševa.

Kako kaže, ne bi on dijelio savjete gdje su šanse Sarajeva protiv Škota.

– Musemić je znao naći rješenja i nakon teškog poraza protiv Atalante. Nema se tu šta njemu govoriti šta bi i kako bi trebalo. Bit ćemo na Koševu, a ja pokušavam isplanirati i odlazak na utakmicu u Škotsku. Musemiću i igračima treba dati podršku sto posto – riječi su Hadžibegića.

241 

utakmicu odigrao je Hadžibegić za Sarajevo i kao defanzivac postigao 25 golova.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.