ITALIJA

Sari predstavljen u Juventusu: Ovo je kruna moje karijere

Rođeni Napolitanac vraća se u Seriju A

Juventus: Sari novi trener. Arhiv

Avaz Sport

20.6.2019

Mauricio Sari (Maurizio Sarri) danas je na svečanoj konferenciji za medije predstavljen kao novi trener Juventusa.

Rođeni Napolitanac preuzeo je Juventus nakon jedne sezone vođenja Čelsija s kojim je osvojio treće mjesto u Premijeršipu i Evropsku ligu. 

- Kad sam odlazio iz Napolija, želio sam raditi u inozemstvu. Uživao sam u Engleskoj, ali sam u jednom trenutku osjetio da se želim vratiti u Italiju. Nikad nisam vidio takvu želju jednog kluba da budem njegov trener. Ljudi su me dočekali raširenih ruku, a Juventus je najveći klub u Italiji. Ovo je kruna moje karijere u kojoj sam išao korak po korak. Serije C, Serije B, Serije A, Premijer liga i sad Juventus - rekao je Sari.

Novinari su ga pitali da usporedi italijansku ligu s engleskom. 

- Imamo jako dug put da dođemo do tog nivoa. Golema je razlika u infrastrukturi. Gostujući po stadionima u Engleskoj, shvatio sam koliko loše uvjete imamo u nekim dijelovima Italije. Atmosfera oko nogometa je također znatno drukčija. Ondje se porazi ne doživljavaju tako dramatično kao u Italiji, drukčiji je mentalitet - odgovorio je Sari.

Rekao je da se raduje radu s Kristijanom Ronaldom (Cristiano). 

Veselim se radu s Kristijanom Ronaldom. Trenirao sam neke velike igrače u karijeri, ali takvog još nisam -  dodao je novi trener Juventusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.