NOGOMET

Najskromniji igrač na svijetu prelazi u Mančester siti: Vozi Opel Corsu i ne koristi društvene mreže

Odbio se preseliti iz doma u stan nakon potpisa ugovora

Rodri. Twitter

V. D./Avaz Sport

20.6.2019

Ngolo Kante (N'Golo) najveća je najskromnija faca među nogometašima. Francuza, svjetskog prvaka, vole baš svi. I to ne zbog nogometnih kvaliteta koje su fantastične, nego zbog poniznosti i stava, njega Instagram i društvene mreže ne zanimaju, nikakva samopromocija i slava ne nalaze se na popisu njegovih prioriteta.

Sada će dobiti rivala u Premijer ligi Engleske na tom polju.

U Mančester siti za 70 miliona eura stiže Atletikov Španac Rodri Hernandez. Riječ je o zadnjem veznom, 22-godišnjaku koji će nakon tek jedne sezone u redovima "Jorgandžija" otići u ekipu Pepa Gvardiole (Guardiola).

Rodrija ne možete naći na društvenim mrežama, nema nikakve tetovaže, slava i skupi automobili mu ne znače ništa. Valentin Enareho (Enarecho) njegov je najbolji prijatelj još iz studentskih dana.

- Rodri smatra da je automobil sredstvo prijevoza da od jednog mjesta stigneš na drugo - opisao je Valentin, s kojim je Rodri dijelio sobu u studentskom domu još dok je igrao za Viljareal kao veliki talent španskog nogometa.

Rodri je studirao ekonomiju i odbio je preseliti se iz doma u stan kada je potpisao ugovor i dobio veliki novac.

- Sama činjenica da tako nekog poznatog i popularnog susrećeš u studentskom domu svaki dan, u redu za hranu, čudila je mnoge. On je takav, sasvim običan, kao i drugi studenti. Provodi vrijeme s prijateljima, jako je ljubazan prema svima. Ne voli dobivati pažnju zbog toga što igra nogomet - rekao je Enareho.

Dok je igrao za Viljareal, vozio je polovnu Opel Corsu, koju je kupio od neke starije gospođe. Odlaskom u Atletiko prošlog ljeta kupio je nešto bolji automobil.

- Kad je potpisao za njih, to mi je rekao tek nakon nekoliko sati. Prije toga smo podgrijavali pizzu i pričali o nekom ispitu koji ga je čekao - prisjeća se Valentin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.