NOGOMET Produžio ugovor do 2020. godine

Učenik Pepa Gvardiole ostaje na klupi "Kopljanika"

Vodio Ajaks do duple krune u Holandiji i polufinala Lige prvaka

V. D./Avaz.ba
20.06.2019 18:47

Erik Ten Hag

Foto: Screenshot

Erik Ten Hag ostao je trener Ajaksa. Nakon osvojene duple krune u Holandiji i plasmana u polufinale Lige prvaka dobio je nagradu za strašan rad i uloženi trud.

Ajaks je na službenim stranicama objavio da su klub i Ten Hag produžili saradnju do ljeta 2020. godine, što znači da je ovaj odlični stručnjak na raspolaganje dobio još dvije sezone u kojima će imati vremena pokazati šta zna.

Ovaj potpis i odluka znače i prekid svih špekulacija da će Ten Hag preuzeti neki od vodećih evropskih klubova.

Učenik Pepa Gvardiole (Guardiola) vratio je Ajaksu identitet i nogomet koji je cijelu Evropu ostavljao bez daha cijele sezone. Vratio je klubu iz Amsterdama i titulu prvaka koju su čekali čak pet godina.

Ten Hag je, u saradnji s Markom Overmansom (Marc) i Edvinom van der Sarom (Edwin van der Sar), promovirao i mnoštvo mladića, Frenkija de Jonga (Frenkie) i Matisa de Lihta (Matthijs de Ligt) u prvom planu. Podigao ih je na najviši nogometni nivo na svojim pozicijama, dok je Dušana Tadića preporodio u jednog od trenutno najatraktivnijih kreatora igre u Evropi.

Ten Hag nije krio zadovoljstvo potpisom novog ugovora.

- Iza nas je fantastična godina i svi želimo napraviti korak više. Stalno napredovati i ići naprijed. Rezultati koje smo postigli su odlični. Čeka nas vražiji posao da sve ovo ponovimo. Ali naši ciljevi su jasni - rekao je.

Komentari

NA VRH