FUDBAL

Prije tri mjeseca mu oteli majku, a sada je nigerijski reprezentativac doživio srčani udar

Sve se dogodilo uoči sutrašnje utakmice protiv Burundija

Samuel Kalu iz Bordoa je doživio srčani udar. Instagram

E. Š. / Avaz.ba

21.6.2019

Nigerijski reprezentativac, Samuel Kalu (21) iz Bordoa, doživio je srčani udar na treningu reprezentacije uoči početka Afričkog kupa nacija u Egiptu.

- Rečeno mi je da je situacija stabilizirana. Odveden je u bolnicu na testove i on je u redu. Dehidriran je, rekao sam mu da mora uzeti više tekućine - kazao je portparol reprezentacije Ademola Olajire.

Sve se dogodilo uoči sutrašnje utakmice protiv Burundija. 

Fudbaler je imao i veliku životnu dramu u martu kada su mu kriminalci oteli majku. Dogodilo se to u nigerijskoj saveznoj državi Abia kada su kriminalci sve izveli dok se vozila s djecom. 

Naoružani su otmičari, nakon što su blokirali vozilo, izbacili ih van te se odvezli sve zajedno.

- Još uvijek niko nije uhapšen, ali istraga se provodi i radimo sve što možemo da je vratimo nepovrijeđenu kući - izjavila je nigerijska policija.

Kriminalci su prvo tražili otkupninu od tri miliona naira (7.000 eura), što je Kalu platio, ali majku još nije vidio. A svakim danom cifra je sve veća. Sada navodno traže više od 124.000 eura.

Obećali su da će je pustiti kada im platim. Dao sam im novac, čekao sam čitavu noć da je vidim, ali nisu je pustili - otkrio je nogometaš.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.