AH, TAJ NOVAC

"Marca": Barcelonu bi Nejmar koštao 600 miliona eura

Mediji uveliko špekuliraju o velikom povratku Brazilca, no priča je dobila novi zaokret

Nejmar: Poručio čelnicima PSG-a da želi ići. Agencije

Avaz Sport

22.6.2019

Mediji uveliko špekuliraju o velikom povratku Nejmara (Neymar) iz Pari Sen Žermena u Barcelonu, no priča je dobila novi zaokret.

Francuski mediji su prije nekoliko dana objavili da je Brazilac svima u klubu poručio da više neće igrati za PSG i da se želi vratiti u Barcelonu, dodajući kako mu je odlazak s Nou Kampa bio najveća greška u karijeri. 

Prvo se javio Real Madrid ponudom od 130 miliona eura plus Geret Bejl (Gareth Bale) ili Džejms Rodrigez (James Rodriguez), ali PSG još nije odgovorio. 

Onda se Barca uključila, ali je njena ponuda od 100 miliona eura plus Filipe Kutinjo (Philippe Coutinho) navodno odbijena. Španska "Marca" je danas objavila da je za Barcu taj transfer, s finansijske strane, potpuno neizvodiv. 

PSG je Nejmara prije dvije godine platio 222 miliona eura i od Barcelone navodno traži čak 250 miliona. Kako piše "Marca", Barcelonin predsjednik Bartomeu izračunao je da bi ga Nejmar u sljedećih pet godina koštao ukupno 600 miliona eura kad se uračuna odšteta i plaća igraču koji u PSG-u zarađuje 36 miliona eura po sezoni. To je neto plaća, što znači da bi ga Barca trebala platiti oko 70 miliona eura po sezoni bruto, nakon čega bi se odbilo oko 50 posto poreza.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.