JUVENTUS Navodno treba da potraži novi klub

Mandžukiću saopćili loše vijesti

Na krilnim pozicijama, kako je objasnio, novi trener Mauricio Sari (Maurizio Sarri) preferira igrače moćne u igri 1 na 1, što Mandžukić nije

A. Ču. / Avaz.ba
22.06.2019 21:34

Mandžukić: Ne cijeni ga Sari

Foto: Arhiv

Prema pisanju "Corriere di Torina" Juventus je obavijestio zastupnike hrvatskog napadača Marija Mandžukića da je otpisan te da mu potraže novi klub.

Prema istom izvoru Kinezi ga čekaju raširenih ruku, Dalian mu nudi deset miliona eura godišnje, no Mariju se ne ide iz Europe. Borusija Dortmund se čini kao najozbiljniji kandidat, a Italijani dodaju kako bi Mandžukić bio najzadovoljniji da zaigra u Premieršipu.

U Juventus je stigao u ljeto 2015. i otad je bio nezamjenjiv član udarne postave. No Alegri (Allegri) je otišao i situacija se za Mandžukića zakomplicirala iako je koncem sezone potpisao novi ugovor te u nekoliko navrata izjavio kako se fantastično osjeća u klubu.

Na krilnim pozicijama, kako je objasnio, novi trener Mauricio Sari (Maurizio Sarri) preferira igrače moćne u igri 1 na 1, što Mandžukić nije. Pritom, Mandžukić je Alegrijev miljenik, Gonzalo Iguain (Higuain) Sarijev, a novi Juventusov trener ne želi Alegrijevu igru.

Baš zbog svega toga Italijani smatraju da je vrijeme bivšeg hrvatskog reprezentativca u Torinu završilo.

Komentari

NA VRH