BRAZIL

Dani Alveš se oprostio od Parižana

Nadam se da vam ne nedostaju moje ludosti, napisao je Alveš

Alves: Ne uklapa se u novu viziju. AFP

Avaz Sport

23.6.2019

Poslije uvjerljive pobjede domaćeg Brazila nad Peruom na Kopa Americi u kojoj je Dani Alveš (Alves) postigao pogodak, Brazilac je objavio da napušta Pariz Sen Žermen.

Alveš je na Instagramu napisao oproštajnu poruku ekipi u kojoj je od 2017. godine i s kojom je osvojio dvije titule i jedan kup Francuske.

- Zatvorio sam još jedan ciklus u svom životu, ciklus pobjeda, učenja i iskustava. Zahvaljujem porodici PSŽ-a na šansi da zajedno izgradimo stranicu historije kluba. Sve ima svoj početak, sredinu i sada je vrijeme kada ovdje stavljamo tačku. Izvinjavam se ako u bilo kojem trenutku nisam bio dobar na terenu, ako sam napravio neku grešku, samo sam se trudio da uradim najbolje. Veliki zagrljaj svima i nadam se da vam ne nedostaju moje ludosti - napisao je Alveš na društvenoj mreži.

Tokom karijere sjajni brazilski bek je igrao za Bahiju, Sevilju, Barcelonu, Juventus i PSŽ. U oproštajnom pismu Alveš nije naveo gdje bi mogao nastaviti karijeru, a od početka ljetnog prijelaznog roka niti jedan klub nije izrazio želju da ga dovede.

Spominje se i odlazak Nejmara (Neymar) iz Pariza, što se poklapa sa željom vlasnika kluba Nasera el-Kelaifija, koji je najavio velike promjene u klubu, prije svega u ponašanju i ozbiljnosti igrača, a Alveš i Nejmar se u tu viziju ne uklapaju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.