TRANSFERI

E, vala, nije bolji od Van Dajka: Mančester siti primoran na novu budalaštinu

Navodno je dogovorio golemi ugovor koji će mu sedmično puniti džep s monstruoznih 350.000 eura sedmično na Etihadu

Megvajer: Igra u Lesteru. Arhiv

A. Ču.

24.6.2019

Defanzivac Lestera Heri Megvajer (Harry Maguire) navodno je dogovorio golemi ugovor koji će mu sedmično puniti džep s monstruoznih 350.000 eura sedmično na Etihadu.

Megvajer je uživao u dvije sezone na King Pauer stadionu nakon što je 2017. godine prešao iz Hal Sitija u transferu vrijednom 15 miliona eura

Za to vrijeme profilirao se u jednog od najboljih defanzivaca u Engleskoj.

Džermejn Dženas (Jermaine Jenas) mu je na BBC-ju dao veliki kompliment dok ga je uspoređivao s kapitenom Ajaksa Matijsom de Ligtom (Matthijs de Ligt), koji je i dalje izložen intenzivnim špekulacijama.

- On (De Ligt) je vrhunski igrač koji ima svijetlu budućnost pred sobom jer ima samo 19 godina. Ali mislim da je Megvajer sada bolji igrač. Da sam ja zadužen za Mančester siti, doveo bih Megvajera prije De Ligta - kazao je Dženas, ali nije baš rekao da je bolji od Van Dajka (Dijk), za kojeg je Liverpul probio rekord kada su u pitanju defanzivci, plativši za njega Sautemptonu 82 miliona eura.

Prema pisanju medija, za Megvajera je spremno oko 90.  

Megvajer ne bi bio jedini visokoprofilni ljetni transfer Sitija. Pep Gvardiola (Guardiola) je također spreman platiti Atletiko Madridu 62 miliona funti za Rodrija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.