POJAČANJA

Ko je Mirko Oremuš, najnovija akvizicija FK Sarajevo: Nekada se znalo zavapiti za njim...

Igrao za pet Hapoela

Oremuš: Hoće li zaista biti pojačanje. Slobodna Dalmacija

A. ČULIĆ

26.6.2019

Mirko Oremuš u 00:40 noćas najavljen je kao novo pojačanje FK Sarajevo. Radi se o iskusnom desnom beku s dosta ubilježenih evropskih nastupa. Karijeru je započeo u Hajduku.

- Nekada se znalo i zavapiti za njim, posebno u trenucima kada je na desnom boku nastajala "rupa". No, iz Hajduka je otišao 2013. godine i to je poglavlje za njega završeno. 

Igrao je Mirko Oremuš za Hajduk u Evropskoj ligi 2010., tu sezonu je imao i najviše nastupa u "bijelom dresu", čak 26 (za Hajduk ukupno 70 utakmica). Imao je nastupe u dresu Splita gdje je bio doveden u jeku evropskih pokušaja "crvenih'' - pisala je nekoć ''Slobodna Dalmacija''.

Prije Sarajeva Oremuš je bio član Hapoel Ra'anana, u koji je pristigao iz imenjaka Hapoel Aškelona. Ra'anana ga je dovela kada je krenula u redizajn ekipu za prošlu sezonu jer nisu bili baš najsretniji zauzimanjem 11. mjesta u prvenstvu. Prošle sezone u 26 nastupa postigao je i jedan gol.

Zanimljivo je da je 30-godišnji Oremuš u svojoj karijeri igrao u HNL-u u samo jednom gradu (Hajduk, Split), dok je u Izraelu uvijek igrao u Hapoelu (Tel Aviv, Akre, Petah Tikva, Aškelon, Ra'anana). Uglavnom, dosad je imao karijeru kakvu bi poželjelo 90 posto premijerligaških igrača.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.