PREMIJER LIGA

E, ovo je pravo pojačanje: Željezničar doveo Petra Boju, Zildžović ga je posebno cijenio

Bojo: Igra na više pozicija. Arhiv

A. Ču.

26.6.2019

FK Željezničar otputovao je na pripreme u Livno, a tamo će trener Amar Osim i njegovi pomoćnici imati i Petra Boju, sada već bivšeg igrača Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Bojo je važio za jednog od najboljih igrača ovog premijerligaša, od kojeg je predsjednik Mensur Mušija očekivao da će mu napuniti kasu. Navodno je Željezničar i platio određeno obeštećenje za njega. 

Bojo je mladi reprezentativac koji je u mladost došao iz Viteza, a u pojedinim utakmicama prošle sezone igrao je i u vrhu napada s Gedeonom Guzinom. Inače, igra na pozicijama zadnjeg ili centralnog veznog i krila. 

Nekadašnji omladinac Širokog Brijega je kao tinejdžer otišao u češku Jihlavu, nakon čega se vratio u BiH i obukao dres Viteza, da bi potom uljeto 2018. godine otišao u Mladost, gdje je u prethodnoj sezoni odigrao 31 meč u Premijer ligi i postigao tri gola te ubilježio tri asistencije.

Za mladu reprezentaciju odigrao je tri utakmice. Prošli trener Adnan Zildžović tvrdio je za Boju na početku proljetnog dijela da je možda i najbolji igrač u ligi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.