ITALIJA

De Ligt dogovorio sve: Ima poseban razlog zašto bi želio u Juventus

Šampioni Serije A sada će početi razgovore s holandskim prvakom u pokušaju finaliziranja dogovora, a pretpostavlja se da će Ajaks tražiti minimum 85 miliona eura

De Liht i Ronaldo: Idol mu iz djetinjstva. Agencije

A. Ču. / Avaz.ba

27.6.2019

Matijs de Liht (Matthijs de Ligt) korak je bliže transferu u Juventus nakon što je dogovorio uvjete s klubom.

Prema "Sky Sport Italia", kapiten Ajaksa je prihvatio petogodišnji ugovor prema kojem će zarađivati 12 miliona eura godišnje u Torinu. Također je objavljeno da je Juventus odredio klauzulu na oko 150 miliona eura ko želi da ga kupi.

Šampioni Serije A sada će početi razgovore s holandskim prvakom u pokušaju finaliziranja dogovora, a pretpostavlja se da će Ajaks tražiti minimum 85 miliona eura. 

Bivši trener Juventusa Fabio Kapelo (Capello) nazvao je De Lihta jednim od najboljih defanzivaca na svijetu iako ima samo 19 godina.

- Ako Juve potpiše De Lihta, onda je gotovo. Ponovo. De Liht je najbolji defanzivac u smislu da vam dopušta da se branite samo s dva igrača, osiguravajući i čuvajući leđa, kao što je to činio u Ajaksu - rekao je 73-godišnji Italijan. 

Voli Ronalda

- Nedavno sam večerao s prijateljima iz djetinjstva s kojima sam se igrao. Došli smo do zaključka da sam uvijek htio biti Kristijano Ronaldo kad smo igrali nogomet u dvorištu. Pogotovo u razdoblju kada je igrao za Mančester junajted. Čak je i moj prvi dres bio njegov. Ta večera dogodila se odmah nakon duela protiv Juventusa u kojima sam se morao suočiti s Ronaldom - rekao je Holanđanin za "Voetbal International". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.