NOGOMET

Penal lutrija odlučila: Brazil prvi polufinalista Kopa Amerike

Domaćin nastavlja takmičenje

Brazilci idu dalje na Kopa Americi. AFP

V. D.

28.6.2019

Brazil je uspio osigurati plasman u polufinale Kopa Amerike, glavni favorit takmičenja je nakon drame i izvođenja jedanaesteraca savladao Paragvaj. 

"Karioke" su prvaci Južne amerike do sada svaki put bile na domaćem terenu, a nada da će osvojiti kontinentalnu titulu još uvijek tinja nakon pobjede protiv Paragvaja.

Brazil je bio bolji rival, stvarao prilike, ali se reprezentacija Paragvaja sjajno branila i odoljevala prvim favoritima.

Mogli su domaćini do vodstva u 54. minuti, sudija Tobar Vargas je svirao prekršaj i penal za Brazil, ali nakon gledanja VAR-a odluka je poništena.

U 58. minuti Paragvajci su ostalo sa igračem manje, Fabian Balbuena je napravio prekršaj i dobio crveni karton.

Do kraja regularnog dijela, domaćin turnira je stvarao šanse i promašivao prilike za prolazak dalje, promašivali su redom Firmino, Vilijan i Gabriel Hesus (Jesus) ipak golova nije bilo.

U produžetku obje ekipe su čuvale svoj gol i nisu previše rizikovale, tako da se pristupilo izvođenju penala.

Paragavajci su promašili prvi penal, a domaćin je bio siguran sve do četvrte serije. Tada promašuje Firminjo i nada se vraća Paragvajcima.

Ipak u narednom raspucavanju Gonzalez ne pogađa, a Gabriel Hesus je obezjbjedio prolazak dalje za "Karioke" i veliko slavlje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.