TRANSFERI

Trabzon za Anđušića plaća 300.000 eura Mladosti

Anđušić (desno): U subotu otputovao u Tursku. Arhiva

G. Š.

1.7.2019

Mediji u Turskoj objavili su informaciju da je nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Nemanja Anđušić (22) blizu transfera u Trabzonspor. Navodno, Mladost Doboj Kakanj će za njegov transfer zaraditi 300.000 eura

- Anđušić na pragu transfera u jednu itekako ozbiljnu evropsku ligu. Pitanje je dana, da ne kažem sata, realizacije njegovog prelaska u inozemni klub.  Zasad ne mogu otkrivati o kojoj ekipi je riječ, ali ubrzo će biti objavljeno - nedavno je izjavio predsjednik Mladosti Doboj Kakanj Mensur Mušija. 

 Odlična sezona

U klubu smo saznali da su, kako kažu, predsjednik Mladosti i Nemanja u subotu "negdje otputovali", ali i da niko u klubu ne zna gdje.

- Sve još drže u tajnosti - kažu u Mladosti.

Međutim, saznali smo da su Mušija i Anđušić otputovali u Tursku, gdje je mladi krilni napadač još od subote u trenažnom procesu sa ekipom Trabzona. Uskoro se očekuje rasplet i odluka o tome da li će 22-godišnji Trebinjac karijeru nastaviti u jednom od najvećih turskih klubova.

Anđušić je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača Mladosti. Naime, u 25 premijerligaških mečeva postigao je osam golova, uz dvije asistencije.

Pod ugovorom s klubom iz Doboja kod Kaknja je do 30. juna 2020. godine, a njegova trenutna tržišna vijednost, prema njemačkom Transfermarktu, iznosi 500 hiljada eura.

Junior Sarajeva

Nemanja je u dosadašnjoj karijeri igrao je za Leotar, Sarajevo, Čelik, sarajevski Olimpik i Travnik.

Za omladinske selekcije Bosne i Hercegovine nastupio je u 13 mečeva i dva puta se upisao u strijelce u juniorskoj konkurenciji.

Zanimljivo je da je još 2014. Anđušić iz Leotara došao u juniore FK Sarajevo, ali nikada nije dobio pravu šansu u prvom timu aktuelnog prvaka BiH (uglavnom je bio na posudbama) čije je redove napustio u julu prošle godine.

 22 

trofeja osvojio je Trabzon u klupskoj historiji, od toga šest titula prvaka te po osam naslova u Kupu i Super kupu Turske


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.