REAKCIJE

Slaviša Vukičević: S ovim NSBiH naš siromašni nogomet samo može biti još siromašniji

Slaviša Vukičević. Arhiv

Avaz Sport

1.7.2019

Nekadašnji veznjak FK Sarajevo Slaviša Vukičević prokomentirao je aktuelnu situaciju vezanu za FK Željezničar i Nogometni savez BiH.  

- U profesionalnom nogometu je sve dozvoljeno dok ti sudija ne presudi. Maradona i njegova Božija ruka Tjeri Anri (Thierry Henry) i njegova ruka, iks nepravilnih golova, ofsajda, faulova, auta... Sve je dozvoljeno, ali na kraju utakmice pobjede se čestitaju - napisao je Vukičević, član druge šampionske generacije kluba s Koševa (sezona 1984./'85.) na svom Facebook profilu te dodao i ovo: 

- Tabela je jedino mjerilo za kvalitet ekipa, sa svim profesionalnim vrlinama, kao i manama. Jedni igraju evropska takmičenja, a drugi ispadaju... To je jedino mjerodavno. Rekao bih sportski! Jesam duševni navijač mog FK Sarajeva, koje je zasluženo osvojilo duplu krunu u bh. nogometu. Aferim. Međutim, i naše komšije FK Željezničar izborio je na zelenom terenu - sa svim kvalitetama i manama profesionalnog nogometa, evropsko takmičenje. 

I, nažalost, opet nesportski NSBiH, koji ne cijeni svakodnevni znoj profesionalnih nogometaša, donio je nesportsku odluku da našem, mom, najvećem bh. rivalu ne dozvoli što su zaslužili na zelenom terenu. Evropske utakmice. Žalosno, ali istinito... Čak se NSBiH bori za omalovažavanje nogometnih vrijednosti. 

FK Sarajevo volim, to je moja mladost, ali igrače Želje i njegove simpatizere sam uvijek cijenio. Ali s ovim NSBiH naš siromašni nogomet samo može biti još bukvalno siromašniji. Profesionalni nogomet, profesionalcima - zaključio je Vukičević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.