TRANSFERI

Junajted spremio bogatstvo za reprezentativca Engleske

Mogao bi postati najskuplji defanzivac u historiji Premijer lige

Hari Megvajer. Arhiv

V. D./Avaz.ba

2.7.2019

Mančester junajted prestigao je Mančester siti u utrci za dovođenje Harija Megvajera (Harry Maguire) tako što je ponudu za sjajnog stopera podigao na 78 miliona eura, javlja danas Sky Sports.  

Ako bi transfer porastao još koji milion, mogao bi postati i rekordan za nekog defanzivca u historiji nogometa. Rekord drži Virdžil van Dajk (Virgil van Dijk), kojeg je Liverpul platio 84 miliona eura.

Lesteru će se tako višestruko isplatiti 19 miliona eura, koliko je za Megvajera platio Halu prije dvije godine. Megvajer je u karijeri odigrao tek tri sezone kao prvotimac u Premijer ligi, ali je već tokom prve sezone u Lesteru (2017./2018.) postao nezamjenjiv u klubu, a ubrzo zatim i u reprezentaciji Engleske.

Njegov transfer mogao bi uzrokovati domino-efekt na tržištu stopera. Ako Junajted pobijedi u utrci za sjajnog Engleza, Siti bi se mogao okrenuti Kaliduu Kulibaliju (Kalidouu Koulibaly) iz Napolija, a Lester bi odlazak Magvajera vjerovatno namirio dovođenjem Džejmsa Tarkovskog (James Tarkowski) iz Barnlija.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.