ITALIJA

Trojica su izgubila mjesto u Sarijevom Juventusu, ali Pjanić bi trebao biti presretan

U veznoj liniji uz Pjanića bit će Emre Džan, a lijevo će uskočiti novopridošli Adrien Rabiot

Predviđeni asatav Juventusa kod novog trenera. Screenshot

A. Ču. / Avaz.ba

7.7.2019

Italijanski nogometni strateg Mauricio Sari (Maurizio Sarri) krenuo je u rekonstrukciju prvaka Serie A. Njegova nogometna filozofija zahtijeva igrače koji mogu igrati ultra napadački nogomet, vršiti visoki presing i držati loptu u svojem posjedu te u velikoj većini slučajeva nadtrčati protivničku momčad.

Miralem Pjanić igrat će ključnu ulogu u novom Juventusu, bit će mozak i glavni razigravač kao što je to u Napoliju bio Žorginjo (Jorginho), kojeg je Sari povukao u Čelsi.

U prvih 11 novog Juventusa nema mjesta za Marija Mandžukića, stoga će u špicu biti Paulo Dibala (Dybala).

Od ostalih igrača tu je standardna zadnja linija Kanselo-Bonuči-Kjelini-Aleks Sandro ako ne dođe De Ligt. Trebat će neko vrijeme za prilagodbu na talijanski nogomet pa je obrambena linija Juventusa ipak povjerena uigranoj kombinaciji.

U veznoj liniji uz Pjanića bit će Emre Džan (Can), a lijevo će uskočiti novopridošli Adrien Rabiot, koji je prije nekoliko dana stigao kao veliko pojačanje.

Ispred njih igrat će također ovogodišnje pojačanje Aron Remzi (Aaron Ramsey). Tako da su osim Mandžukića, na gubitku još Sami Kedira (Khedira) i Blez Matuidi (Blaise).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.