LIGA PRVAKA

Da će mu se zviždati - hoće: Britanski "The Sun" pisao o Musemiću i Šimunoviću

On ima pravo izabrati za koju reprezentaciju želi igrati, a mi trebamo poštovati tu odluku, kazao je trener bordo tima

Musemić: Fokusiran na teren. Arhiv

A. Ču. / Avaz.ba

8.7.2019

Godinu nakon što je, uprkos promjeni sportskog državljanstva, odlučio ipak ne igrati za reprezentaciju BiH, defanzivac Jozo Šimunović stiže u BiH da bi sa Seltikom igrao utakmicu 1. pretkola Lige prvaka protiv Sarajeva. 

Britanci očigledno očekuju neugodan doček za ovog nogometaša, ali s Koševa poručuju da mu navijači bordo ekipe neće poklanjati previše pažnje.

"The Sun" piše da je trener Sarajeva Husref Musemić kazao da Šimunovićeva odluka neće biti problem za 20.000 domaćih navijača.

On ima pravo izabrati za koju reprezentaciju želi igrati, a mi trebamo poštovati tu odluku. Naši navijači neće previše razmišljati o Šimunoviću, bit će fokusirani na ostvarivanje najboljeg mogućeg rezultata - smatra Musemić. 

Međutim, bez obzira na njegova uvjerenja, teško je očekivati da mu se ne bude zviždalo, kao što bi, vjerovatno, svakom igraču s ovih prostora. Zviždalo se i Bošnjaku kad je igrao za Genk, kao što su i navijači Željezničara zviždali Harisu Medunjaninu... 

"The Sun", također, piše da je Musemić itekako imao veze s Britanijom, odnosno Škotskom. Bio je član Hartsa 1989. godine nakon što je nastupao za Crvenu zvezdu. Debitirao je upravo protiv Seltika, a tokom šest utakmica, koliko je samo odigrao, uspio je postići i pobjednički gol protiv Hiberniana. 

Utakmica Sarajevo - Seltik se igra sutra od 19:45 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.