NOGOMET

Trener Mančester junajteda pod svaku cijenu želi zadržati Romela Lukakua

Norvežanin je preklinjao belgijskog napadača da ostane još makar godinu u klubu i da ne realizira transfer u Inter

Uprava želi prodati Romela Lukakua. Instagram

Avaz.ba

10.7.2019

Trener Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer (Ole Gunnar Solskjaer) čini sve da bi u ekipi sačuvao Romela Lukakua iako ga uprava želi prodati. 

Kako britanski "The Sun" navodi, Norvežanin je preklinjao belgijskog napadača da ostane još makar godinu u klubu i da ne realizira transfer u Inter.

Lukaku je nadomak Intera, a sam igrač je istakao kako bi se volio otisnuti u Italiju i sarađivati s Antoniom Konteom (Conte). Međutim, šef struke Junajteda ga želi pod svaku cijenu zadržati u klubu i pokušati zajedno s njim vratiti klub na puteve stare slave.

Razgovor između njih dvojice obavljen je prije odlaska na australsko-azijsku turneju. Na njemu je, kako navodi britanski list, Lukakuu obećana pozicija startnog, klasičnog napadača i ako je nedavno ugovor produžen s Markosom Rašvordom (Marcos Rashford).

Cijena za koju bi napadač napustio Old Traford je 75 miliona eura, koji bi dobro došli klubu, međutim, trener ga želi zadržati.

- Naporno radimo da bismo dobili najbolju ekipu za novu sezonu. Ambiciozni smo i želimo najbolji mogući tim. Također, moramo pronaći način da poštujemo sve finansijske parametre. Ne smijemo žuriti jer to može dovesti do grešaka. Imamo jasne ideje, ali moramo biti strpljivi. Imamo važne ciljeve i ciljne transfere na umu - istakao je Solsker.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.