HRVATSKA

Privedena zvijezda "Vatrenih"

Jedvaj: Kad me policajac pitao gdje živim, rekao sam mu u Njemačkoj. Sportske novosti

Avaz Sport

10.7.2019

Tin Jedvaj (23), hrvatski nogometni reprezentativac te bek njemačkog Bajer Leverkuzena, zbog vrijeđanja zagrebačkih policajaca zaradio je prekršajnu prijavu. Okidač za Jedvajevu uzrujanost bila je policijska intervencija na dojavu građana dok je nogometaš u društvu svojih prijatelja na školskom igralištu Svetoivanske ulice u Zagrebu pod okriljem noći igrao košarku.

Igram košarku

- Šta me je*** što igram košarku, a cijeli grad ori od InMusic festivala – viknuo je nogometaš oko 23:35 sati policajcima, čime se ogriješio o član 17. st. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Predmet je na kraju završio na Prekršajnom sudu na kojem je Jedva osuđen sa 193 kune novčane kazne. 

- Te večeri igrao sam s prijateljima košarku. Nisam radio nikakvu buku niti nered. I nisam bio sam. Kad je došla policija, imao sam osjećaj da su došli s namjerom da nekog privedu jer su mi rekli da se netko žalio da se na igralištu buči i galami. U to vrijeme se na Jarunu u blizini održavao InMusic festival i glazba je bila toliko glasna da je to bilo gotovo nepodnošljivo. Rekao sam policajcima da mi samo igramo košarku, no oni su mi rekli da s njima trebam poći u postaju zbog remećenja javnog reda i mira. Na to sam im ukazao da me privode jer sam igrao košarku i nisam bučio ja, već je cijeli grad brujio od glazbenog festivala - rekao je Jedvaj u svoju obranu. 

Pritom se osvrnuo i na razgovor s policajcem toga trenutka.

- Kad me policajac pitao gdje živim, rekao sam mu u Njemačkoj, gdje sam tada stvarno živio, no policajac je mislio da ga zezam. Na kraju sam pristao otići u stanicu s policijom no, ponavljam, bučio nisam – zaključio je Jedvaj.

U sudnici je saslušan policajac koji se kobne večeri odazvao na intervenciju rekavši pritom da je upravo njega mladić počastio spornom rečenicom s početka teksta. Dvojica, pak, Jedvajevih prijatelja otklonila su krivnju s nogometaša ustvrdivši da su samo igrali košarku te da vrijeđanja policajca nije bilo.

Novčana kazna

Sud nije poklonio vjeru iskazima Jedvajevih prijatelja, ocijenivši ih pristranima. A prilikom odmjeranja novčane kazne, sudija je vodio računa o stepenu krivnje, opasnosti djela, svrsi kažnjavanja i o imovinskom stanju.

Kao olakšavajuću okolnost Jedvaju je uzeta njegova dosadašnja prekršajna nekažnjavanost dok otegotnih okolnosti nije bilo.

A što se tiče novčane kazne, izrečena mu je najmanja moguća jer Sud smatra da će se i njome postići svrha kažnjavanja kao i da će utjecati na njegovo daljnje ponašanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.