ŽELJEZNIČAR

Navijači Želje sutra obilježavaju godišnjicu smrti Dževada Begića Đilde

Večeras prijave za Begićev memorijal. Arhiv

Avaz Sport

10.7.2019

Najvatreniji navijači FK Željezničar "Manijaci" sutra (19 sati), kao i svake godine, obilježit će godišnjicu pogibije Dževada Begića Đilde.

- Položit ćemo cvijeće i odati počast minutom šutnje i učenjem Fatihe. Ne treba ni napominjati koliko je bitno da se dođe u što većem broju i pokaže da rahmetli Đilda i dalje živi u našim srcima - saopćeno je na Facebook stranici "Manijaci 1987".

"Manijaci" ne zaboravljaju svog nekadašnjeg osnivača i vođu.

Tog kobnog 11. jula 1992. godine, u naselju Pofalići kod Prirodno-matematičkog fakulteta, u pokušaju da pomogne ranjenoj ženi biva pogođen snajperskim hicem. Imao je 25 godina. Samo noć prije toga, bio je glavni u razbijanju četničkog gnijezda na Zlatištu. Mnogi i danas prepričavaju njegove podvige koje je izvodio prateći vlastitu parolu sa samog početka rata - 'Ne možete vi Đildi ništa'!" Otiš'o si, Đilda, ostala je tuga, vječno će te voljeti Manijaci s juga - ističu iz Udruženja navijača FK Željezničar. 

S druge strane, u nedjelju će na pomoćnom terenu stadiona Grbavica biti održan memorijalni nogometni turnir "Dževad Begić Đilda", koji organizira Udruženje navijača FK Željezničar.

Prijave ekipa vrše se danas od 18 do 21 sat u prostorijama Udruženja navijača FK Željezničar (sjeverna tribina stadiona Grbavica).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.