NOGOMET

De Jong: Nisam želio u Barcelonu, plan mi je bio drugačiji

Idol mu bio Mark Overmars

Frenki De Jong. Twitter

V. D./Avaz.ba

10.7.2019

Holandsko čudo od djeteta, Frenki de Jong (Frenkie), prošle sedmice službeno je predstavljen kao novi igrač Barcelone.

De Jong je u katalonski klub stigao iz Ajaksa za 75 miliona eura, a ugovor s Barcelonom potpisao je još početkom godine. De Jong je priznao holandskim medijima da mu je dolazak na Kamp Nou ispunjenje sna, ali otkrio je kako je plan bio nešto drugačiji te da je prije Katalonaca želio igrati za jednu drugu ekipu, ni manje ni više nego londonski Arsenal.

De Jong je u tom intervjuu otkrio da je još kao dječak znao kako želi da se njegova karijera razvija. Priznao je da mu je idol bio Mark Overmars (Marc) i da je nekako htio pratiti njegove korake.

Overmars je svojevremeno nosio dres Barcelone, a prije toga igrao je za Ajaks i Arsenal. De Jong je prije Barce imao želju zaigrati za Arsenal, ali se to nije dogodilo.

- U svojoj glavi sam imao neki plan i listu klubova za koje želim igrati. To je počelo još dok sam bio dijete. Htio sam pratiti rutu Marka Overmarsa, a to je Ajaks - Arsenal - Barcelona. Ipak, ako možete direktno otići u Barcu, onda ste na putu na kojem trebate biti i san vam se ispuni prije nego što možete zamisliti - rekao je De Jong.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.