NOGOMET

Danas u Hrasnici duel starih rivala: Generalka Želje i Veleža

Sastav Želje koji bude večeras istrčao razlikovat će se od onoga protiv Borca najviše u dva igrača

S jednog o ranijih duela. Arhiv

A. Ču. / Avaz.ba

13.7.2019

Igrači Veleža jučer su na stadionu Rođeni odradili još jedan u nizu treninga u sklopu priprema za Premijer ligu. U subotu ih očekuje turnir u Hrasnici, gdje Velež odmah na startu očekuje utakmica sa Željezničarom, što će biti ujedno i generalna proba za Premijer ligu. 

Kada je igrački kadar u pitanju, susret sa Željezničarom preskočit će Alikadić i Ovčina zbog povreda, dok su na jučerašnjem treningu odvojeno od ostalih radili Mrgan i Mandžuka, te se u stručnom štabu Veleža nadaju da će oni biti spremni za subotnji duel.

Velež je u dosadašnjih nekoliko utakmica pružao veoma dobre partije, pa će biti zanimljivo u kakvoj formi dočekuju posljednju sedmicu uoči povratka u Premijer ligu.

S druge strane, Željezničar će ovu utakmicu iskoristiti i da vidi na čemu je pred utakmicu s Borcem u prvom kolu. Iz stručnog štaba Želje najavili su da će se ekipa koja bude istrčala protiv Veleža od one koja bi trebala igrati protiv Borca razlikovati najviše u dva igrača, tako da i navijači danas mogu vidjeti na šta će to ličiti i čemu će se moći nadati u sezoni pred nama.

Utakmica starih rivala počinje od 18:30.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.