LIGA PRVAKA

Kako, kada i bez koga Sarajevo putuje u Glazgov

Iz kluba se zahvalili volonterima koji su se odazvali i pomogli, kako ističu u sarajevskoj Titovoj 38b, voljenom klubu u utakmici protiv Seltika

Bordo tim je jučer nastavio pripreme za revanš u Glazgovu, ali i start premijerligaške sezone. Avaz

G. Š.

13.7.2019

Fudbaleri Sarajeva, nakon koševskog poraza (1:3) od Seltika u prvom meču prvog pretkola Lige prvaka, jučer su nastavili pripreme za revanš u Glazgovu, ali i start premijerligaške sezone, koji je zakazan za naredni vikend. 

U srijedu su izabranici Husrefa Musemića imali regeneraciju, a četvrtak je bio slobodan dan. ..

 Isti kadar

- Bordo tim je od petka (jučer, op. a.) ponovo u stroju, s tim da u ponedjeljak, preko Istanbula, leti u Glazgov - saznajemo u sarajevskoj Titovoj 38b.

Stručni štab Sarajeva za revanš-meč protiv prvaka Škotske (srijeda, 20.45 sati) računat će na isti igrački kadar.

Odranije je poznato da zbog oporavka od povrede oka i koljena neće biti spremni veznjak Miloš Stanojević, odnosno lijevi bočni Selmir Pidro. No, Musemić ni u Glazgovu neće moći računati na rovitog stopera Amera Dupovca, kao ni na bočnog igrača Bojana Letića, koji je ovog ljeta pojačao bordo tim.

- Dupovac i Letić vratili su se u trenažni proces, ali još nisu spremni da se uključe u rad s ekipom, pa nakon što su propustili susret na Koševu, neće putovati ni u Glazgov - javlja naš izvor.

 Podrška klubu

Prema posljednjim informacijama, nastup Dupovca i Letića upitan je i u startu Premijer lige BiH, kada će bordo tim na Koševu u derbiju dočekati ekipu mostarskog Zrinjskog (21. juli, 19 sati).

Inače, iz FK Sarajevo su se zahvalili volonterima koji su se odazvali i pomogli, kako ističu u sarajevskoj Titovoj 38b, voljenom klubu u utakmici protiv Seltika.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.