DINAMO Zvijezda "Modrih" pred start sezone

Izet Hajrović: Niko me nije zvao iz NSBiH

Avaz Sport
13.07.2019 16:39

Hajrović: Svi znaju da sam sretan u Dinamu

Foto: Arhiv

Povremeni reprezentativac BiH iz zagrebačkog Dinama Izet Hajrović (27) ostat će na Maksimiru do decembra 2021. godine.

Nisam potpisao nikakav novi ugovor, samo se aktivirala klauzula. Još prije ljetne pauze rekli su mi u klubu da bi voljeli aktivirati tu klauzulu. Ja sam, naravno, bio za, i eto, to je bilo to. Svi znaju da sam sretan u Dinamu, da mi je ovdje lijepo. Postao sam i ljubimac navijača i to mi je posebno drago - rekao je Hajrović za zagrebačke "Sportske novosti". 

Zadovoljan je proteklom sezonom, koja je za njega bila jedna od najboljih u karijeri.

- Kada sam došao u Dinamo, hvatao sam formu, a prošla sezona za mene je bila jedna od najboljih u karijeri. Ove godine trudit ću se da bude još bolja, želim pokazati još više nego prošle sezone - ističe krilni napadač "Modrih".

Neizbježna tema je i naš državni tim.

- Mene iz bosanskohercegovačkog saveza niko nije zvao. Tako da ništa ne mogu kazati o tome. Gledao sam svaku utakmicu, iako do sada nisam bio pozivan. Možda je bio drugačije zamišljen početak evropskih kvalifikacija. Ali, postoji šansa za prolazak na Euro. Prosinečki i njegov stručni štab znaju šta treba. Svojoj reprezentaciji želim sve najbolje - za kraj je rekao Hajrović, koji večaras u 20 sati s Dinamom, utakmicom Super kupa Hrvatske protiv Rijeke, otvara sezonu.

Oduševljen navijačima

Na pitanje čime je kupio navijače, Hajrović odgovara:

- Nisam o tome razmišljao. Jednostavno, to sam osjetio i zbog toga sam sretan. Kada čujem kako me tribine zazivaju, ili kada navijači plješću prilikom izlaska ili ulaska u igru, totalno se oduševim, lijepo mi je oko srca. 

  • Hajrović: Kada sam došao u Dinamo hvatao sam formu, a prošla sezona za mene je bila jedna od najboljih u karijeri
    Hajrović: Kada sam došao u Dinamo hvatao sam formu, a prošla sezona za mene je bila jedna od najboljih u karijeri Foto: (Arhiv)

Komentari

NA VRH