SARAJEVO

Musemić: Nadam se da smo i svježiji i spremniji bar desetak posto

Bordo tim ni ni pomišlja na predaju u Glazgovu. Avaz

Piše: G. Š.

15.7.2019

Bordo tim će danas u devet sati sa Aerodroma Sarajevo otputovati prvo u Istanbul, a potom i Edinburg, odakle će autobusom produžiti u Glazgov, gdje će u srijedu igrati revanš meč 1. kola pretkola Lige prvaka protiv domaćeg Seltika. Edinburg i Glazgov udaljeni su oko 70 kilometara... 

Fudbaleri Sarajeva će danas i sutra, u vrijeme utakmice (20.45 sati), trenirati u Glazgovu uoči duel sa škotskim prvakom koji je prošlog utorka slavio na Koševu sa 3:1.  


- U revanšu ćemo se pokušat predstaviti što je to moguće bolje, da odigramo bolje nego što je to bilo u prvoj utakmici na Koševu . A za šta će to biti dovoljno, ne znam, rekao je šef stručnog štaba bordo tima Husref Musemić, te dodao da igra njegovih izabranika u prvoj utakmici nije bila loše, bar u prvom poluvremenu.

A onda je njegovim izabranicima ponestalo snage.

- Sve dok smo bili konkurentni u trkačkom smislu, bilo je OK, i s disciplinom. To ćemo tražiti i u Glazgovu. Kada je u pitanju fizička priprema, nadam se da smo za ovih sedam-osam dana i svježiji i spremniji bar desetak posto.    


Prvak Bosne i Hercegovine je, podsjetimo, za prvo pretkolo prijavio 24 igrača. To su golmani Kovačević, Adilović i Dizdarević, defanzivci Hodžić, Šabanović, Lazić, Letić, Kurdić, Đokanović, Dupovac i Šerbečić, veznjaci Hebibović, Gavrić, Rahmanović, Salčin i Oremuš te napadači Velkoski, Ahmetović, Milanović, Šišić, Guzina, Handžić, Tatar i Krepaldi. Međutim, Amer Dupvac i Bojan Letić su i dalje van stroja zbog povreda, a njihov nastup je upitan i u prvom kolu Premijer lige BiH, kada na Koševo dolazi Zrinjski (nedjelja, 19 sati). 


- Svi igrači koji su bili na raspolaganju za prvu utakmicu, bit će i za drugu. U nedjelju počinje prvenstvo BiH, što će iziskivati puno napora i truda, jer želimo dobro startati, rekao je Musemić. 

Ako je suditi prema posljednjim treninzima bordo tima u klupskom kampu u Butmiru, šef stručnog štaba FK Sarajevo Husref Musemić napravit će dvije izmjene u timu. Jednu u zadnjoj liniji, a drugu u veznom redu.  Međutim, u bordo svlačionici još ne žele otkrivati karte, kao ni priznati da će evropski pohod, uprkos porazu na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase", nastaviti u Evropskoj ligi. Jednostavno, niko ni ne pomišlja na predaju u Ligi prvaka. Bordo tim je, posebno u prvom poluvremenu koševskog duela, pokazao da se može nositi sa prvakom Škotske. 

- Moja je želja da dovedemo još bar dva igrača. Može se dogoditi da nam još neki igrač ode. Ako budemo eliminisani iz Lige prvaka, igrat ćemo pretkolo Evropske lige, a tu je i prvenstvo i Kup BiH. Treba nam veći fond igrača, to je sve poznato. Već imamo dva-tri povrijeđena igrača, za kraj je rekao Musemić

Najveća posjeta na Koševu

Prema zvaničnim podacima, utakmici Sarajevo - Seltik 1:3 prisustvovalo je 24.732 gledalaca, što je najveća posjeta na svim utakmicama prvog pretkola.

Slijedi duel Astana - Kluž (18.587 gledalaca). Najmanje navijača gledalo je duele Valur - Maribor (1.201), Dudelanž - Valeta (1.152) i TNS - Feronikeli (1.140).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.