REPREZENTATIVCI

Amer Gojak za "Avaz" o svemu: Imam dvije želje

Koncentriran sam isključivo na fudbal, na Dinamo i reprezentaciju BiH za koju moram dati sve od sebe da ode na Euro

Gojak: Jako sam sretan što sam golom donio još jedan trofej Dinamu. Arhiv

Piše: G. ŠUMAR

16.7.2019

Naš reprezentativac iz zagrebačkog Dinama Amer Gojak (22), koji je na najbolji način otvorio sezonu - pobjedonosnim golom u utakmici Dinamo – Rijeka 1:0 i tako „Modrima“ donio trofej Super kupa Hrvatske, u ekskluzivnom razgovoru za "Avaz" osvrnuo se na predstojeću takmičarsku godinu.

Dobra uvertira

- Svi smo sretni, radili smo maksimalno na pripremama i to nam se vratilo osvajanjem trofeja. Dobar ulazak u sezonu za koju se nadam da će biti bolja nego prošla - rekao je Gojak.

Golom protiv Rijeke najavili ste odličnu sezonu. Vaš komentar?

- Jako sam sretan što sam golom donio još jedan trofej Dinamu. Bilo je bitno ući u sezonu pobjednički zbog svega onoga što nas čeka u sljedeća dva mjeseca, odnosno kvalifikacija za Ligu prvaka. Zbog reprezentacije sam se malo kasnije priključio pripremama pa još nisam na sto posto, ali mislim da je to bilo dobro u uvodu sezone.

Jeste li pred start ove takmičarske godine postavili sebi neki cilj?

- Cilj je uvijek isti. Napraviti korak naprijed u odnosu na prošlu sezonu. Mislim da je lani bilo sjajno. Klub je napravio neke rezultate koji su se čekali pola stoljeća, a ja sam svoj obol dao svojim igrama i golovima. Htjeli bismo napraviti nešto bolje u odnosu na taj rezultat. Mislim da argumente tim našim željama možemo pronaći u kvalitetu, znanju i iskustvu.

Napraviti pomak

Može li Dinamo ove sezone napraviti iskorak u Ligi prvaka, kao prethodne u Evropskoj ligi?

- Da. Kao što sam već naveo u prethodnom odgovoru, imamo sve preduvjete da napravimo pomak. To je velika želja svih nas u svlačionici i klubu i vjerujte da ćemo sve podrediti tom cilju.

Hoćete li ovu (polu)sezonu završiti u Dinamu?

- Da vam budem iskren, uopće se ne zamaram takvim stvarima. Imam ugovor i koncentriran sam isključivo na fudbal, na Dinamo i reprezentaciju BiH za koju moram dati sve od sebe da ode na Euro. Pitanje transfera je za mog oca koji mi vodi karijeru i ljude iz Dinama - za kraj je rekao naš reprezentativac.

Ambicije su nam uvijek visoke

- Dobro smo se pripremili, vidjelo se to na terenu. Baš sam pogledao svoj pogodak, stvarno sam jako sretan, posebno zato što je donio pobjedu mojoj ekipi. Ambicije su nam uvijek visoke, dupla kruna i grupna faza Lige prvaka u novoj sezoni. Publika je naš 12. igrač i zahvaljujem što su došli u tolikom broju, nama to puno znači. Nadam se da će ih biti i više u idućim utakmicama - rekao je Gojak. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.