ŽIVOTNA DRAMA

Mihajlović: U Međugorju sam plakao kao dijete

Mihajlović: Ja sam sretan čovjek, otac šestero djece. Arhiv

G. Š.

16.7.2019

Trener Bolonje Siniša Mihajlović jučer je počeo tretman liječenja leukemije, saopćio je italijanski klub.

- Naš trener je u subotu rekao da jedva čeka da ode u bolnicu. Mihajlović je održao svoju riječ. U dogovoru s našim medicinskim timom i odjeljenjem hematologije Instituta "Seranjoli", on je u ponedjeljak uvečer otišao u bolnicu, iako je to trebalo da se dogodi u utorak (danas, op. a.) - navedeno je u saopćenju Bolonje.

Pet dragulja

S druge strane, Mihajlović je u razgovoru za "Gazettu dello Sport" otkrio niz detalje iz privatnog života.

- Kad sam prvi put otišao u Međugorje, počeo sam plakati kao dijete, nisam mogao zaustaviti suze. Osjetio sam se jačim i više čovjekom nego ikad u životu - rekao je trener Bolonje.

Također, istakao je i ovo:

- Ja sam sretan čovjek, otac šestero djece. Najstarijeg sina Marka dobio sam kad sam došao igrati u Rimu, a onda mi je supruga Arijana podarila pet dragulja. Oni su moja snaga i zaslužni su za sve lijepo što mi se dogodilo u životu - konstatira Mihajlović. 

Najviše vremena je proveo s najmlađim Nikolasom. 

- Tada sam već završio igračku karijeru i mogao sam se posvetiti roditeljskim dužnostima. Međutim, vrijeme leti. Sada mi ni on ne želi potrčati u zagrljaj kad ga čekam ispred škole, kaže da mu je neugodno - otkriva srbijanski trener koji je rođen u Vukovaru.

Šesto dijete

Prije više od godinu čekao je rođenje još jednog djeteta, ali je trudnoća prekinuta.

- Imati dijete s 50 godina je kao da ponovo počinjete život. Moja žena pati zbog toga, znam to, vidim... Vidim da smo možda imali sve kao roditelji. Možda bi još jedno dijete bio izazov vremena. Ali prije nego što zaspiš, misli o tome su uvijek tu - za kraj je rekao Mihajlović.

Najbolji prijatelj mi je uništio kuću

- Svi ratovi su odvratni, ali bratoubilački je najgori. Prijatelji su pucali jedan u drugoga, obitelji su se raspadale. Najbolji prijatelj mi je uništio kuću. Brat moje majke, inače Hrvat, prijetio je mom ocu Srbinu da će ga zaklati kao svinju. Našao ga je Arkan, htjeli su ga ubiti, ali onda su mu pronašli broj mog telefona u mobitelu i to mu je spasilo život. Dvije generacije moraju proći prije nego što procijenimo što se stvarno dogodilo. Rat je bio razoran za sve. Ono što vam ja sada priča, mogu vam reći i Bosanac i Hrvat - rekao je Mihajlović. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.