LIGA PRVAKA

Sarajevo će večeras trenirati u Seltik parku

Handžić, Ahmetović, Velkoski, Hebibović i doktor Karabeg ispred škotske baze bh. tima. Avaz

G. Š.

16.7.2019

Osvajač duple krune s Koševa sutra (20:45 sati) na stadionu Seltik park u Glazgovu igra revanš meč 1. kola kvalifikacija za Ligu prvaka. Prvi meč na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ završen je 1:3.

Povodom toga izabranici Husrefa Musemića večeras će u vrijeme utakmice trenirati u Seltik parku.

- Svi igrači koji su doputovali u Glazgov spremni su za nastup, saznajemo u škotskoj bazi bordo tima.

To su: Kovačević, Dizdarević, Šerbečić, Lazić, Kurdić, Šabanović, Hebibović, Hodžić, Šišić, Gavrić, Tatar, Velkoski, Ahmetović, Milanović, Rahmanović, Salčin, Đokanović, Guzina, Handžić i Oremuš.

- Pred nama je još jedna velika utakmica. Želimo odigrati što bolje, ako je moguće, na nivou prvog poluvremena s Koševa. Ekipe kao što su Seltik kazne svaku grešku, tako je i bilo na Koševu, gdje smo primili smo naivne golove. Nadam se da smo nešto naučili. Pokušat ćemo odigrati na nivou prvog poluvremena, rekao je šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić.

S bordo ekspedicijom u Glazgov je doputovao i dobitnik glavne nagradne igre FK Sarajevo “Vodimo te u Evropu” Jan Prusina, koji je na putovanje odlučio povesti brata Filipa.

Oremuš: Revanš za samopouzdanje

Jedini pogodak za Sarajevo u prvom meču protiv Seltika postigao je Mirko Oremuš.

- Mislim da je najvažnije da odigramo dobru utakmicu. To bi nam značilo za samopouzdanje, za naredni period i akcije koje nas očekuju. Što se mene tiče, lično nisam mogao bolje početi. Ostaje žal za trećim primljenim pogotkom koji je pokvario dojam. Atmosfera je bila sjajna i mislim da smo pružili dobru partiju. Nadam se da će tako biti i u revanšu - rekao je Oremuš.




Među igračima Sarajeva je odlična atmosfera. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.