LIGA PRVAKA

Bordo tim traži čudo

Detalj s prve utakmice na Koševu. Arhiv / Avaz

Piše: Goran ŠUMAR

17.7.2019

Osvajač duple krune s Koševa večeras (20.45 sati) na stadionu Seltik park u Glazgovu igra revanš meč 1. kola kvalifikacija za Ligu prvaka. Prvi meč na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“ završen je 1:3.

Svježiji i spremniji

- U revanšu ćemo se pokušati predstaviti što je to moguće bolje, da odigramo bolje nego što je to bilo u prvoj utakmici na Koševu. A za šta će to biti dovoljno, ne znam - rekao je šef stručnog štaba bordo tima Husref Musemić, te dodao da igra njegovih izabranika u prvoj utakmici nije bila loša, bar u prvom poluvremenu.

Musemić: Nadam se da smo za ovih sedam, osam dana i svježiji i spremniji bar desetak posto. Arhiv

- Sve dok smo bili konkurentni u trkačkom smislu, bilo je OK, i s disciplinom. To ćemo tražiti i u Glazgovu. Kada je u pitanju fizička priprema, nadam se da smo za ovih sedam, osam dana i svježiji i spremniji bar desetak posto.

Hoće li utakmicu početi isti tim kao i prije osam dana ili ćete napraviti neke izmjene?

- Ne znam još definitivno, vidjet ćemo – tajnovit je Musemić, koji na raspolaganju ima isti igrački kadar, bez rovitih Bojana Letića i Amera Dupovca.

- Čisto sumnjam da će isti sastav početi i revanš utakmicu. Normalno, neće biti puno ili, da tako kažem, nekih velikih izmjena, ali vjerovatno startna postava neće biti ista.

Možete li biti malo konkretniji?

- Nije još vrijeme da otkrivam sve „karte“.

Prema posljednjim najavama iz kluba iz Glazgova, Seltik park, čiji je kapacitet 60.832, bit će dobro popunjen.

- Sigurno je da nas očekuje paklena atmosfera. Znate kako to izgleda na Otoku. To je za naše igrače jedna lijepa prilika za dokazivanje u pravom, baš fudbalskom ambijentu – od kompletne atmosfere na stadionu i oko njega do samog travnjaka.

Seltik park

Vi ste kao igrač, prije nepunih 30 godina, 12. avgusta 1989. godine, najbolje osjetili tu atmosferu na Seltik parku.

- Da, to je bio moj debi za Harts. Međutim, prvi put sam na Seltik parku igrao godinu prije s Crvenom zvezdom i bilo je 2:2.

U debiju za Harts je bilo 3:1 za domaćina, a dvadesetak dana kasnije (30. avgusta 1989. godine – op. a.), u Kupu Škotske, bilo je 2:2, a da bi nakon 120 minuta i penala tim iz Glazgova slavio rezultatom 5:3 i prošao u polufinale.

Prema tome, poslije 30 godina sam opet na Seltik parku.

Znači, nedostaje Vam samo pobjeda?

- Da, uz lagani smiješak kratko odgovara Musemić.

- Normalno, drago mi je što ću ponovo imati priliku da se na licu mjesta sjetim igračkih dana. Kad sam bio mlad.

Imate li u Škotskoj prijatelja iz igračkih dana? Hoće li oni danas biti uz bordo tim?

- Imam, jedan je s prostora bivše Jugoslavije, s njim sam ostao u kontaktu. Također, Kreg Levin (Craig Levein – op. a.), koji je sa mnom igrao, sada je trener Hartsa. Možda ga i vidim na tribinama.

Kladionice ne vjeruju bordo timu 

Kvota za pobjedu Seltika u današnjoj utakmici je 1.18, trijumf Sarajeva 13, dok je za remi 6.50. Kladionice ne vjeruju bordo timu, ali...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.