LIGA PRVAKA

Musemić odredio početnih 11: Jedna izmjena u odnosu na Koševo

Sa prvog meča u Sarajevu: Može li bordo tim do pogotka. AFP

E. J.

17.7.2019

Fudbaleri Sarajeva večeras će pokušati napraviti podvig na Seltik parku u Glazgovu (20.45 sati). Nakon domaćeg poraza od 1:3 na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" na Koševu, bordo tim jedino čudo može odvesti u drugo pretkolo Lige prvaka.

Na strani domaćeg Seltika su i rezultat i kvalitet, ali i statistika. Naime, škotski prvak je bez poraza u 13 domaćih susreta u kvalifikacijama za takmičenja pod okriljem Evropske fudbalske federacije, UEFA-e (11 pobjeda, 2 remija).

Pobjednik dvomeča Sarajevo - Seltik u drugom pretkolu Lige prvaka ide na boljeg iz duela Kalju (Estonija) - Škendija (Sjeverna Makedonija). Poraženi ide direktno u treće pretkolo Evropske lige.

Prema informacijama UEFA-e, ekipa trenera Husrefa Musemića će večerašnji meč početi u sastavu: Kovačević, Hodžić, Lazić, Hebibović, Ahmetoviċ, Rahmanović, Velkoski, Milanović, Šerbečić, Tatar i Oremuš. To predstavlja jednu izmjenu u odnosu na sastav koji je počeo meč u Sarajevu, jer je umjesto Šabanovića u prvih 11 izabran Tatar.

Njima bi se trebali suprotstaviti: Bejn, Šimunović, Biton, Braun, Morgan, Kristi, Eduard, Bolinjoli, Ajer, Mekgregor i Forest.

Ekipa Sarajeva stigla na Seltik park. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.