GRČKA

Anel Šabanadžović za "Avaz": Vranješ, Livaja i Krstičić puno su mi pomogli

Šabanadžović: Imamo pet zadnjih veznih igrača, a prijelazni rok još nije završen. AEK

Goran ŠUMAR

20.7.2019

Mladi reprezentativac BiH iz AEK-a Anel Šabanadžović (20), koji je 11. januara ove godine potpisao četverogodišnji ugovor s klubom iz Atine, da bi potom minulu polusezonu odigrao na posudbi u matičnom klubu s Grbavice, odlično se snašao u novom klubu.

Ide dobro 

- Zadovoljan sam, ide dobro. U dvije od tri prijateljske utakmice bio sam starter, a u trećoj sam odigrao poluvrijeme - rekao je Šabanadžović i dodao:

- U utorak smo se iz Poljske vratili u Atinu, gdje nastavljamo pripreme. U subotu (sutra, op. a.) u Atini igramo zatvorenu utakmicu protiv Volasa...

Konkurencija za tim je velika, žestoka.

- Imamo pet zadnjih veznih igrača, a prijelazni rok još nije završen. Još nam dolaze pojačanja. Šta je, tu je, svaki trening i utakmica je velika borba za mjesto startera - konstatira naš reprezentativni veznjak.

Grčki sportski mediji ne štede komplimente na račun Šabanadžovića, te konstatiraju da se radi o velikom talentu koji je u proteklom mjesecu pokazao i više nego što se očekivalo, ali i da može još puno napredovati, tako da su velika očekivanja navijača AEK-a.

- Moram istaći da su mi puno pomogli, a pomažu mi još Ognjen Vranješ, Marko Livaja i Nenad Krstičić. Upravo sinoć me zove Vranješ i kaže spremaj se, šaljem vozača po tebe u hotel, Krstičić slavi rođendan koji je bio 3. jula – napominje Šabanadžović, koji još nije uspio naći stan u Atini.

Kako kaže, u toku je špica ljetne sezone u Atini, tako da je teško pronaći stan, iako se cijene kreću više od 1.000 eura za jednu ili dvije sobe.

- Nadam se da ću u narednim danima riješiti i stambeno pitanje. Volio bih naći stan na Glifadi, na obali, gdje stanuju Vranješ, Livaja, Krstičić. Ili negdje blizu našeg trening kampa, jer me vozač i dalje vozi na treninge - otkriva naš reprezentativni veznjak.

Dubok trag

U razgovoru s bivšim igračem kluba s Grbavice saznali smo da ga grčki novinari često pitaju za legendu našeg fudbala Ivicu Osima.

- On je ovdje velika legenda - ističe Šabanadžović koji na konstataciju da je dubok trag u AEK-u ostavio i njegov otac Refik stidljivo, kratko, dodaje:

- Ni njega nisu zaboravili.

Podsjetimo, Ivica osim je od 1992. do 1994. bio šef struke atinskog Panatinaikosa, dok je Refik Šabanadžović od 1991. do 1996. godine odigrao 143 utakmice za AEK i postigao deset golova.


Generalna proba protiv Višće

Osim subotnjeg duela s Volasom, AEK će do početka sezone odigrati još dvije prijateljske utakmice.

- U srijedu igramo protiv grčke Lamije, a generalna proba zakazana je za 31. juli, kada u Atini dočekujemo Bašakšehir našeg Edina Višće - rekao je Šabanadžović.

- Sezonu otvaramo u trećem pretkolu Evropske lige, a prvenstvo Grčke počinje 24. avgusta...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.