MOSTAR Nakon tri godine "Rođeni" će protiv Zrinjskog odmjeriti snage u Premijer ligi

Održan prvi sastanak uoči gradskog derbija: Očekuje se oko 400 navijača Veleža

Grad Mostar aktivno se uključio u organizaciju utakmice

Fena
22.07.2019 11:25

Bešlić: Građani Mostara ne smiju biti taoci nemilih scena

Foto: Ž. Miličević

Velež se nakon tri godine vratio u Premijer ligu BiH, a već u drugom kolu ekipa Ibre Rahimića gostuje kod Zrinjskog. Kako bi gradski derbi protekao u najboljem redu u ponedjeljak je održan prvi u nizu sastanaka predstavnika mostarskih klubovi, Grada Mostara i Ministarstva unutrašnjih poslova HNK.

Grad Mostar aktivno se uključio u organizaciju utakmice te je za pojačane sigurnosne mjere izdvojio 5.000 maraka, a za prijevoz gostujućih navijača 3.000 KM.

Iz MUP-a su najavili kako će uz svaku ulaznicu za gostujuće navijače biti evidentirano ime nositelja te ulaznice te da alkoholiziranim i agresivnim osobama neće biti dopušten ulazak na stadion.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić poručio je kako će svim ljubiteljima nogometa biti omogućeno da uživaju u utakmici i da navijaju za svoje ljubimce, ali da se neće tolerirati incidentno ponašanje.

- Građani Mostara koji nisu ljubitelji sporta i koji ne idu na utakmice ne smiju biti taoce nekih nemilih scena i poduzet ćemo sve da se takve scene izbjegnu - poručio je Bešlić.

Predsjednik Veleža Šemsudin Hasić kazao je kako je njegova želja da sudar gradskih rivala u skoroj budućnosti ne bude "utakmica visokog rizika" već pravi sportski praznik.

- Nadam se da ćemo poslije jedne ili dvije utakmice prijeći na otvoreno navijanje i dijeljenje tribine što je svakako budućnost ovoga grada. Ne možemo vječno ostati zarobljeni u navijačkim kavezima - dodao je Hasić.

Portparol Zrinjskog Mario Pandža uvjeren je da će gradski derbi proteći u najboljem redu.

- Ovo nije ni prvi ni posljednji gradski derbi. Imamo već iskustva u organizaciji ove utakmice, vjerujem kako ćemo svi odraditi dobar posao i da će sve proći u najboljem redu. Mi ćemo biti dobri domaćini kao i svim drugim klubovima - kazao je Pandža.

Utakmica 2. kola Premijer lige BiH između Zrinjskog i Veleža igra se u nedjelju, 28. jula, na stadion pod Bijelim brijegom s početkom u 20 sati.

  • Održan prvi sastanak
    Održan prvi sastanak Foto: Ž. Miličević

Komentari

NA VRH