LIGA EVROPE

"Avaz" otkriva: Ko šta nije tražio i zašto Sarajevo ne igra 3. pretkolo na Grbavici

Krenule priče da je Željo potraživao 40.000 KM

Grbavica: Ne bi bilo prvi put. Arhiv

N. D.

24.7.2019

Bate Borisov ili Rozenborg će kratko boraviti u Sarajevu. Tek nakon što slete na aerodrom, a onda put Zenice, kako bi odigrali utakmicu 3. pretkola Lige Evrope protiv FK Sarajevo

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine neće moći biti domaćin na Koševu iz prostog razloga što ovaj stadion ne ispunjava kriterije UEFA za tu fazu takmičenja. Ko je krivac za stanje Koševa ili ko je trebao popraviti stanje, možda će neko i analizirati kasnije, ali to u ovom trenutku nije najbitnije.

Uglavnom, navijači Sarajeva će pohoditi Bilino polje, putovati van glavnog grada, a i pored nemogućnosti da se igra na Koševu, nije baš da je tako moralo biti.

Odmah se nametnulo pitanje da li su utakmicu voljenog kluba mogli gledati u svom gradu, ali na stadionu Grbavica? Dešavalo se to tokom osamdesetih godina prošlog vijeka, kada se radila rekonstrukcija Koševa, pa što ne bi i sada. Mnogo veća imena su bila u klubovima, ruku na srce i na travnjaku, pa ako je tada moglo zašto ne bi i sada.

Ipak, ne može, a Sarajevom se brzinom svjetlosti proširila vijest kako je Željezničar tražio mnogo novca te kako je navodno Amar Osim tražio 40.000 KM i reklamni prostor. Iz Sarajeva situaciju nisu pojasnili. Po ustaljenom običaju ostaju zakopčani do grla. Sa druge strane u Želji su bili spremni otkloniti sve dileme.

- Ništa zvanično nismo dobili od Sarajeva, pa samim tim ništa nismo ni odbili - jasan je u izjavi za "Avaz" Faruk Brković, sekretar tima s Grbavce.

Dakle, Sarajevo nije tražilo Grbavicu i jasno je da su se iz svojih razloga odmah odlučili za Zenicu. Nema sumnje Zenica će biti dobar domaćin, mnogo je tamo odigrano utakmica, a valjda će iz tima s Koševa neko dati objašnjenje zašto Zenica, a ne Sarajevo.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.