SARAJEVO

Ajnadžić krivicu prebacio na NSBiH

Ajnadžić: Tražimo partnera na tržištu kapitala. Arhiv

Avaz Sport

25.7.2019

Načelnik sarajevske općine Centar Nedžad Ajnadžić tvrdi da je glavni krivac za slučaj ''stadion Koševo" Nogometni savez BiH. Fudbalski klub Sarajevo, s obzirom na to da Olimpijski stadion "Asim Ferhatović Hase" ne ispunjava uvjete druge kategorije Evropske fudbalske federacije (UEFA), prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Evropsku ligu protiv bjeloruskog BATE Borisova ili norveškog Rozenborga (8. avgust) morat će igrati na zeničkom Bilinom polju!

- I ja sam razočaran kao i vi. Neka mi Nogometni savez kaže zašto Sarajevo i Seltik mogu igrati, a ne može reprezentacija - rekao je Ajnadžić. 

- Tražimo partnera na tržištu kapitala. Ubrzo će biti objavljen javni poziv. Nije tačno da ne postoji VIP loža. Centar za sigurnost u koji smo uložili 500.000 maraka. Nije tačno da ne postoji pres-sala. Spremni smo uložiti još milion i 200.000 maraka u stadion… 

Međutim, nije mogao obećati da će kvalifikaciona utakmica za Euro 2020 BiH - Italije biti odigrana na Koševu. Poručio je i da je potrebno da se svi nivoi vlasti uključe u ovaj problem. 

- Za ovu situaciju krivac je Nogometni savez BiH. Spreman sam stadion dati za jednu marku ako će se napraviti najmodernija arena u regiji - rekao je Ajnadžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.