REPREZENTATIVCI

Kodro: Nisam mogao postiti svaki dan, ali jesam kada sam bio slobodan

Kodro: Za mene je vrlo važno da igram za svoju državu. Arhiv

G. Š.

26.7.2019

Reprezentativac BiH iz Atletik Bilbaa Kenan Kodro (25) u velikom intervjuu za špansku ''Marcu'' govorio je o mnogim stvarima koje nisu vezane za fudbal. 

– Da, ja sam musliman i to nije normalno u La Ligi. U drugim državama igra mnogo nogometaša muslimana, naprimjer u Njemačkoj je velika kolonija Turaka, dok ovdje to nije slučaj - rekao je Kodro te otkrio je li postio za vrijeme ramazana. 

Ramazan je počeo pred kraj sezone u La Ligi te početak priprema reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

- Nisam mogao postiti svaki dan, ali kada sam bio slobodan, jesam. Tokom treninga smo morali piti mnogo tekućine da bismo mogli trenirati, tako da nisam mogao postiti. Tačno je da ima mnogo muslimana koji poste tokom ramazana i obavljaju normalno svoje sportske aktivnosti, no ja nisam navikao na to. Postio sam tokom slobodnih dana i kad je bilo vremena za odmor - objašnjava Kodro.

Najavio je i nastavak kvalifikacija za Euro 2020.

– Za mene je vrlo važno da igram za svoju državu, bilo bi vrlo lijepo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, a bilo bi još ljepše jer bismo mogli igrati na San Mamesu. Edin Džeko je najbolji fudbaler s kojim sam igrao. U posljednjih sedam ili osam godina igrao je na najvišem nivou, a za reprezentaciju daje sve od sebe. Ljudi nisu svjesni šta je on napravio za našu zemlju. Više će ga cijeniti kada napusti fudbal - zaključuje Kodro.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.