ŽELJEZNIČAR

Osim: Mbape je brži od mog psa

Mladen Veselinović, naprimjer, nikada neće moći igrati englesku Premier ligu, ne može trčati dovoljno

Osim: Veselinovića neće niko platiti zato što je lijep i što ima lijepe zube. Arhiv

G. Š.

26.7.2019

Željezničar sutra (17:30 sati), u okviru drugog kola Premijer lige BiH, gostuje kod Mladosti Doboj Kakanj.

- Najmanje ćemo promijeniti dvojicu igrača u odnosu na prošlu utakmicu (Borac 0:0 - op. a.), jer ne igraju Jadranko Bogičević i Petar Bojo - rekao je šef stručnog štaba Željezničara Amar Osim te dodao da Ermin Zec ima, kako kaže, problemčića koji nisu do kraja razjašnjeni. 

On je do sada malo igrao.

- Mi smo sretni kada on igra... Vraća se Enes Sipović, a imamo nekoliko igrača koji mogu zamijeniti Boju. Ne mora značiti da ćemo igrati na isti način, tako da ne znam ko će ga zamijeniti - tajnovit je Osim. 

Potom se u svom stilu osvrnuo na fizičku spremu ekipe.

- Nekada smo mogli igrati 90 minuta, ali to je bilo nekad. Ne znam hoćemo li moći to napraviti od ove ekipe. Zaboravite da će naše ekipe biti spremne kao ekipe iz Evrope. Stvar je u materijalu. Mladen Veselinović, naprimjer, nikada neće moći igrati englesku Premier ligu. Ne može trčati dovoljno i slično. Neće ga niko platiti zato što je lijep i što ima lijepe zube. Igrači koji se toliko plaćaju su zvijeri. Naprimjer, Mbape (Mbappe) je brži od mog psa - naglašava prvi strateg ''Plavih''.

Dobri igrači, kaže, nikada neće igrati u našoj ligi za ove pare.

- Ne možemo dovoditi neke igrače iz inozemstva koje je neko otpisao jer su loši. Dobri igrači nikada neće igrati u našoj ligi za ove pare. Ne vidim kako bismo mogli zadržati dobre igrače - rekao je Osim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.