SARAJEVO Prvi golman kluba s Koševa potpisao petogodišnji ugovor

Kovačević: Sretan zbog produženja ugovora

G. Š.
26.07.2019 16:21

Kovačević: Prošle sezone smo dokazali kvalitet

Foto: FK Sarajevo

Prvi golman Fudbalskog kluba Sarajevo Vladan Kovačević danas je produžio vjernost bordo klubu narednih pet godina. Bivši akademac za seniorski tim je debitovao prošle godine na utakmici protiv Slobode 5. avgusta, a od tada je upisao ukupno 39 nastupa.

- Jako sam sretan zbog produženja ugovora. Prošle sezone smo dokazali kvalitet, a siguran sam da i ove godine možemo pružiti dobre partije. Svi ostvareni rezultati su produkt mnogo truda i napora, te sam jako zadovoljan proteklom godinom. Na meni je da se nastavim truditi na treninzima i utakmicama, a sigurno je da će i rezultati to pratiti, rekao je Kovačević.

Proteklih godina Vladan Kovačević je bio član mlade reprezentacije BiH, a na posljednjem okupljanju „A“ reprezentacije BiH selektor Robert Prosinečki je računao i na dvadesetjednogodišnjeg golmana Sarajeva.

- Vladan je pravi primjer kako se radom i trudom mogu postići dobri rezultati. U ključnim situacijama je bio tu za ekipu, naporno radio i zaista mogu reći da smo svi ponosni na njega. Napredak koji je ostvario u proteklih godinu dana je za svako poštovanje, što je rezultiralo time da je Vladan sada neizostavan član naše odbrane, a sigurni smo da će pružiti dobre partije u "A" reprezentaciji BiH, istakao je koordinator za sport FK Sarajevo Emir Hadžić. 

NA VRH