EVROPSKA LIGA

Možda da Sarajevo u Zagrebu odigra utakmicu 3. pretkola: Iz Čelika im odgovorili za Bilino polje

Grad Zenica jeste vlasnik stadiona, ali u narednih deset godina NK Čelik raspolaže stadionom Bilino Polje osim u slučaju odigravanja utakmica reprezentacije BiH

Bilino Polje. Arhiv

A. Ču. / Avaz.ba

27.7.2019

Karikiramo, ali kako je krenulo, FK Sarajevo mogao bi doći u situaciju da u Zagrebu ili negdje u okolici igra svoju utakmicu 3. pretkola Evropske lige. Budući da ne može na Koševu igrati, u opciji su Zenica, koja je ranije prijavljena, te Grbavica, koja je logičnije rješenje jer se nalazi u Sarajevu.

Kako su naišli na kritike o tome da je nelogično i skuplje igrati u Zenici, u klubu uz Titove se su dosjetili da možda Grbavica nije loša opcija, ali su onda navijači Želje počeli iskazivati svoju ljutnju. Kao, dabogda se osušila ruka onome ko bude dopustio da Sarajevo igra na Željinoj svetinji.

Elem, danas se trakavica nastavila, NK Čelik izdao je saopćenje u kojem se tvrdi da je Sarajevo upit za stadion poslalo na pogrešnu adresu.

- Bilino polje je u 'vlasništvu' NK Čelik. NK Čelik je usmeno obavijestio FK Sarajevo da su zahtjev za korištenje stadiona Bilino polje trebali poslati na adresu NK Čelik, ulica Kulina bana bb, a ne kako je učinjeno na adresu Grada Zenice. Naime, Bilino polje je u 'vlasništvu' NK Čelik. NK Čelik je usmeno obavijestio FK Sarajevo da su zahtjev za korištenje stadiona Bilino polje trebali poslati na adresu NK Čelik, ulica Kulina bana bb, a ne kako je učinjeno na adresu Grada Zenice. Naime, Grad Zenica jeste vlasnik stadiona, ali u narednih deset godina NK Čelik raspolaže stadionom Bilino polje osim u slučaju odigravanja utakmica reprezentacije Bosne i Hercegovine kako je regulirano ugovorom - saopćili su iz zeničkog kluba. 

Šta će od svega biti, ne zna se, ali razaznat će se. Nemojmo sad i o tome da moramo misliti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.